HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒουλγαρία: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Τραυματίστηκαν 8 Ελληνες

Βουλγαρία: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Τραυματίστηκαν 8 Ελληνες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ρουμανικό τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε σε αριστερή στροφή με το φορτηγό που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, στην περιοχή του Μπόροβο

Τροχαίο ατύχημα μεταξύ ενός τουριστικού λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν και Ελληνες και ενός τουρκικού φορτηγού σημειώθηκε την Τρίτη στη Βουλγαρία.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφια, το τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή του Μπόροβο, στον δρόμο Ρούσε – Μπιάλα, κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία.

Oι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν στις 12:20 μ.μ προκειμένου να αποστείλουν αστυνομικές και πυροσβεστικές Αρχές, καθώς και ομάδες διάσωσης, στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ρουμανικό τουριστικό λεωφορείο, με οδηγό έναν 36χρονο, συγκρούστηκε σε αριστερή στροφή με το φορτηγό που οδηγούσε ένας 50χρονος Τούρκος.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ο οδηγός και επιβάτες του λεωφορείου, με τις Αρχές να διευκρινίζουν ότι πρόκειται για 10 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν με τρία ασθενοφόρα σε νοσοκομείο στο Ρούσε, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες εξετάστηκαν στο σημείο του ατυχήματος.

Οπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων οκτώ Ελληνες και δύο Ρουμάνοι, ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός, δεν διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Συνολικά, έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν.

Ειδικότερα, οι οκτώ Ελληνες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κάνεφ στο Ρούσε και έπειτα από λίγη ώρα οι 7 έλαβαν εξιτήριο. Η μία επιβάτης εξ αυτών παρεμεινε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Οι τραυματίες επιβάτες υπέστησαν μικροκοψίματα από σπασμένα γυαλιά. Η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο», ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων, όπως αναφέρει το BTA.

«Ηταν απίστευτα αγχωτικό, δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει, χαιρόμαστε που είμαστε καλά», δήλωσε στο bTV ο Παναγιώτης Γράψας.

«Μου τηλεφώνησε ο συνάδελφός μου ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο και ήρθα στο σημείο. Βοήθησα τους επιβάτες ώστε να μπορέσουν να βγουν πιο γρήγορα», δήλωσε ο Ακάν, συνάδελφος του οδηγού του φορτηγού.

Οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στη Σόφια. Τα αίτια του συμβάντος ερευνώνται, όπως αναφέρει το ΒΤΑ.

Σημειώνεται πως η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, τους επιβάτες και τις βουλγαρικές Αρχές, έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Equal Society: ευκαιρίες απασχόλησης στη Λευκάδα από 2/1 έως 7/1
Επομενο αρθρο
Σαν έτοιμοι από καιρό - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.