HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΓέμισε ο τόπος νάνους που καμώνονται τους τεράστιους!..

Γέμισε ο τόπος νάνους που καμώνονται τους τεράστιους!..

Βροχερό και δύσκολο το πρωινό της 25ης Μαρτίου.

Το σκηνικό

Σε κάθε εθνική γιορτή τα παιδιά που θα παρελάσουν συγκεντρώνονται από νωρίς στον παραλιακό δρόμο και περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να ξεκινήσει η παρέλαση. Αυτό έγινε και την 25η Μαρτίου 2018.  Οι μαθητές περίμεναν με το άσπρο πουκαμισάκι μέσα στη βροχή. Όχι δεν ήταν κάποια ηρωική πράξη…

Οι πράξεις

Μετά τη δοξολογία και πριν αρχίσει να βρέχει, οι επίσημοι άρχοντες έφτασαν στο Ηρώο για την κατάθεση στεφάνων με τις κούρσες τους. Τεράστια η απόσταση από τη Μητρόπολη μέχρι την παραλία! Δυο μάλιστα από αυτούς άφησαν τα αυτοκίνητα τους πίσω ακριβώς από το Ηρώο! Ο χώρος ήταν αποκλεισμένος από νωρίτερα απο δυο αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Έτσι με την άνεσή τους άφησαν τα αυτοκίνητά  και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ναι, είναι αυτοί που είναι επιφορτισμένοι να εφαρμόζουν πρώτοι από όλους την τήρηση των Νόμων και των κανόνων ισονομίας και ισοπολιτείας. Είναι αυτοί που μας καλούσαν να «ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Είναι αυτοί που οι πράξεις τους πρέπει να είναι παράδειγμα για τους πολίτες.
Το νεο ύφος και ήθος της εξουσίας.

Στο χώρο της παρέλασης πήραν τις θέσεις τους όλοι οι επίσημοι κάτω από τις ομπρέλες τους. Πρώτος έκλεισε την ομπρέλα του ο βουλευτής, για να ακολουθήσουν ο ένας μετά τον άλλον οι τοπικοί άρχοντες. Ήταν το ελάχιστο που έκαναν όταν οι μαθητές παρήλαυναν με βροχή. Έξαλλου η παρέλαση ήταν τόσο σύντομη! Όλοι, πλην της εκπροσώπου της κυβέρνησης, (Γενική γραμματέας Υπουργείου) η οποία δεν αποχωρίστηκε τη δική της. Και σαν αριστερή, -που πρέπει να είναι- είχε και βαστάζο για την ομπρέλα της! Ο κύριος κουβαλούσε μάλιστα και το παλτό της, το οποίο στα λιγότερο από τα 30 λεπτά της εκδήλωσης (μαζί με την κατάθεση στεφάνων ) και παρα το ψοφόκρυο, έβαλε και έβγαλε 3 φορές!

Από κει που μια ζωή απαξίωνες μεχρι και τους καλούς τρόπους -σαν «αστικά κατάλοιπα»- βρίσκεσαι με μια δρασκελιά, στο βαστάζο!

«Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν κόμματα ούτε ιδεολογίες. Υπάρχουν μόνο καθαροί άνθρωποι και φτηνές συμπεριφορές πολιτικών νάνων.»

Δεν γνωρίζουμε πως μετακινήθηκε μέχρι το νησί μας η κ. Γενική Γραμματέας, μπορούμε όμως να συμπεράνουμε…  Θυμούμαστε όμως πως είχε μετακινηθεί κάποιος άλλος κυβερνητικός εκρόσωπος, στις 28 Οκτωβρίου 2014. Δες εδώ

Αυτά είναι τα καινούργια ήθη που έφερε τα τελευταία χρόνια η πρώτη φορά αριστερά στη χώρα μας! Βρείτε τις διαφορές!

Προηγουμενο αρθρο
Άνοιξη- Της Ειρήνης Περδικάρη
Επομενο αρθρο
Η δική μου Λευκάδα

9 Σχόλια

  1. Καχύποπτος
    30 Μαρτίου 2018 at 12:27 — Απάντηση

    Έχεις δίκιο! Είναι είδηση το «Σας παραγγέλνουν να γράψετε σχόλια”? Αυτό είναι ο κανόνας!!! Στην εποχή των “πλέριων” δημοκρατών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είδηση είναι το «ΔΕΝ σας παραγγέλνουν να γράψετε σχόλια”!!!

  2. Αλεκος
    29 Μαρτίου 2018 at 18:28 — Απάντηση

    Συντροι,ειναι καιρος να αντιληφθειτε οτι σας καταλαβαμε. Η εξουσια σας ελειπε και μπηκατε να αντιγραφετε και να κορδωνεστε. Πρωτη καλειται η εκκλησια που λετε οτι δεν πιστευεται. Μετα ο λαικισμος της καταργησης του παταριου αλλα η μερσεντες 2500!! Ο βασταζος με την ομπρελλα υπηρχε στα χρονια που φταινε ολοι για ολα..Μην τον αντιγραψεις κι αυτο τον τροπο υπηρεσιων!!Δεν χρειαζεται..
    Παιδες,ετοιμαστειτε για την εξοδο γιατι δεν αντεχετε ουτε κριτικη.Αρα ουτε πρωτη φυσικα θεση,ουτε δευτερη.Θα πατε απο εκει που ησασταν και πιο κατω.Η πρωτη φορα,ηταν μια ακομα προδοια των φτηνων λαικιστων που εκμεταλευονται τις θυσιες της πραγματικης αριστερας

  3. Δημήτρης
    29 Μαρτίου 2018 at 08:31 — Απάντηση

    “Οταν σας παραγγέλνουν να γράψετε σχόλια “!!!!
    Βλέπω δείχνετε απεριόριστο σεβασμό στους πολίτες που σας διαβάζουν αλλά τυχαίνει να μην συμφωνούν με τα γραφόμενα σας. Θα μπορούσα βέβαια να απαντήσω κ εγώ ότι και εσάς σας παραγγέλνουν άρθρα για να γράψετε, άλλα δε θα το κάνω γιατί αφενός δεν μπορώ να το αποδείξω και αφετέρου πιστεύω ακόμα στην αδέσμευτη δημοσιογραφία. Αδιαφορώ για τον αντιπεριφερειάρχη και τον κάθε ένα. Επί της ουσίας δεν απαντήσατε όμως. Πείτε μας, ποιός έκλεισε πρώτος και τελευταίος την ομπρέλα?! Μην μας αφήνετε στο σκοτάδι είναι σοβαρό το ζήτημα!! Πείτε μας ποιος εκατσε περισσότερη ώρα προσοχή! Ποιος κράτησε την αναπνοή του πιο πολυ όταν πέρναγαν οι σημαίες?? Διαφωτιστε μας!!

  4. Βιολέττα Σαντα
    29 Μαρτίου 2018 at 01:00 — Απάντηση

    Όταν σας παραγγέλνουν να γράψετε σχόλια, καλό είναι να διαβάζετε το άρθρο που καλείστε να σχολιάσετε. Επίσης να κοιτάτε και τη φωτογραφία -με τα γυαλιά σας, αν δεν βλέπετε καλά. Αφήστε λοιπόν ήσυχο τον Αντιπεριφερειάρχη. Δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες σας. Εξάλλου ούτε κι εμείς στο άρθρο ασχοληθήκαμε μαζί του.

    Επίσης, δεν ασχοληθήκαμε ούτε με το αυτοκίνητο ούτε με τον σοφέρ της Γραμματέως.

    Μέχρι τώρα, κουτσά στραβά έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τη δική μας ιεράρχηση στα σοβαρά και μη σοβαρά θέματα. Αν, και όπως όλα δείχνουν, θα κινδυνέψουμε στο μέλλον από τους εντολοδότες σας και από τις ταχτικές σας: μπερδεύω, ανακατεύω, αποπροσανατολίζω… κάτι θα μείνει

    • ΝΙΚΟΣ Λ.
      29 Μαρτίου 2018 at 09:12 — Απάντηση

      Άστονε τον ταλαίπωρο, μωρέ Βιολέτα! Μην τον καταχεριάζεις! Αυτά του λένε, αυτά γράφει. Και μη ξεχνάς 1) ότι οι αριστεροί θαυμαστές του Γκέμπελς διαχρονικά κατηγορούν τους άλλους για γκεμπελιστές! Παλιά μου τέχνη κόσκινο! και β)ότι η “ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΤΡΟΛ” δεν είναι στα καλύτερά της. Πάει για φούντο!

  5. Δημητρης
    28 Μαρτίου 2018 at 22:36 — Απάντηση

    Η “δημοσιογραφία” στα καλυτερα της. Κουτσομπολες εχετε καταντησει και απο ουσια μηδεν. Καντε ενα ρεπορταζ λοιπον να δουμε με τι ηρθε η Γραμματεας απο Αθηνα, γιατι εγραφες ενα αρθρο στηριζομενη σε υποθεσεις. Τι λαικιστες θεε μου. Για μια ομπρελα καθεστε και γραφετε κειμενα αστεια για να δημιουργησετε εντυπωσεις. Μπραβο στο Βουλευτη που ειχε την ομπρελα του κλειστη!!! χαχαχα μιλαμε για επιπεδο που θα ζηλευε μεχρι και ο Γκεμπελς. Εγω βεβαια ειδα και μια φωτο που και ο Αντιπεριφερειαρχης διπλα ειχε κλειστη ομπρελα αλλα ποιος νοιαζεται. Οι εντυπωσεις να μενουν. Σε ενα τοσο σοβαρο ζητημα ουσιας για τη Λευκαδα, ποιος εκλεισε πρωτος την ομπρελα του, πρεπει να δωθει μια απαντηση! Δε μπορουμε να ζησουμε χωρις να ξερουμε τι συνεβη!

    • angie
      29 Μαρτίου 2018 at 14:00 — Απάντηση

      για φαντάσου μία ομπρέλα πόση αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει…. έχω να σας προτείνω κάτι: επειδή καταλαβαίνω πως ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας (γιατί όλα προετοιμάζουν τις υποδομές ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας), σας παρακαλώ να παρέμβετε να δρομολογηθεί η σήμανση με πινακίδες του χώρου γύρω από το 4ο δημοτικό γιατί λόγω των έργων γίνεται ένας επικίνδυνος χαμός. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα σε επικίνδυνες συμπεριφορές οδηγών οι οποίοι εν μέρη είναι δικαιολογημένοι, μια και πλέον κοιτούν να εξυπηρετήσουν μόνο τα παιδιά τους, αφού κυριολεκτικά είναι αντιμέτωποι με την ανυπαρξία οποιασδήποτε μορφής ρύθμισης της κυκλοφορίας κατά τις ώρες αποχώρησης και άφιξης των μαθητών! Η αστυνομία λέει ότι είναι υποχρέωση της εταιρείας που διενεργεί τα έργα (και σωστά λέει), η εταιρεία για ποιον πραγματοποιεί τα έργα δεν γνωρίζω (;;;!!!) γνωρίζω; Ποιος άραγε είναι υπεύθυνος;
      Θα το εκτιμούσα αν απαντούσατε με στοιχεία και επιχειρήματα για το αληθές ή το παράλογο της ‘ομπρέλας’-έλλειψης διαχείρισης κυκλοφορίας/ασφάλειας ‘. Τουλάχιστον στην περίπτωση της παρέλασης κάποιος εξαρχής συμπονά τους μαθητές και το δείχνει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  6. Σπυριδώνης
    28 Μαρτίου 2018 at 22:35 — Απάντηση

    Mπορεί κάποιος να κρατάει την ομπρέλα στην κ. Γενική Γραμματέα αλλά όπως και να το κάνουμε είναι “αριστερή”. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η Μεταπτυχιακή της Εργασία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει τίτλο “Ενεργειακή φτώχεια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης μελέτη περίπτωσης: Περιφέρεια Αττικής”. Βλέποντας τη φωτογραφία θεωρώ ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά και τον τίτλο: “Η Μαρία Αντουανέτα και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι” .

  7. angie
    28 Μαρτίου 2018 at 14:25 — Απάντηση

    το ξέρετε πως αρκετοί γονείς ενώ κρατούσαμε δύο ομπρέλες δεν ανοίξαμε ούτε μία; Τα παιδιά μας να γίνονται μούσκεμα και αυτοί οι κύριοι ενώ ξεκίνησαν μετά τα παιδιά από την μητρόπολη για το χώρο της παρέλασης, έφτασαν πρώτοι! θέλανε να τα προσπεράσουν και τα προσπέρασαν κατά μήκος της διαδρομής …. μάλιστα ο ένας κάπνιζε και το τσιγάρο του οδηγώντας, έκανε προσπέραση με το τσιγάρο στο χέρι!!! και τα παιδιά μας έξω βρέχονταν …. Και από την πλευρά του δρόμου που βλέπαμε απέναντί μας τους επίσημους μας έκανε όλων εντύπωση η άρνηση του βουλευτή να κρατήσει ομπρέλα. Σχολιάστηκε θετικά αυτή η συμπεριφορά. Οι υπόλοιποι περίμεναν τις κάμερες για να τις κλείσουν; όσοι τις έκλεισαν …. τι να πω, τι να πω στα παιδιά μου !!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.