HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓια την Ρενέ Τσαρλαμπά

Για την Ρενέ Τσαρλαμπά

Θεμιστοκλής Δευτεραίος (Μούστας) 

«Έφυγε» η Ρενέ Τσαρλαμπά.

Εμείς οι Συβριώτες, την ευχαριστούμε για τα καλά που έχει κάνει για το χωριό μας, «το χωριό της» τον Σύβρο.
Την ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ (και την οικογένεια της), ειδικά οι νέοι του χωριού για την «ανεπανάληπτη δωρεά», οικοπέδου  6 στρεμμάτων εντός οικισμού, για την κατασκευή γηπέδου στο χωριό.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά και από την  θέση που είχε σε υπουργεία, βοήθησε να  βγουν χρήματα για να τελειώσει το γήπεδο. Το γήπεδο που εμείς τότε, το Δ,Σ, του Α.Ο. Σύβρου, και το κοινοτικό συμβούλιο, τιμής ένεκεν το ονομάσαμε: Κοινοτικό γήπεδο «ΜΑΡΚΟΣ ΤΣΑΡΛΑΜΠΑΣ».

Την ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τότε, πριν 40 με 45 χρόνια περίπου όταν γίνονταν διαπλάτυνση, του δρόμου Σύβρου-Βασιλικής, έδωσε άδεια, να κόψουν χωράφια και δέντρα ελιές  όπου χρειάζεται, χωρίς να την ρωτήσουν. Και δεν ήταν μόνον αυτά αλλά και πολλά αλλά, όπως τα παλιά δύσκολα χρόνια, όταν χωριανοί μας «παιδιά» ειδικά, με προβλήματα υγείας, που  έπρεπε να ταξιδέψουν στην Αθήνα, εκτός το  τρέξιμο στους γιατρούς, μερικές φορές τους  φιλοξενούσε και στο σπίτι της.
Πάντα πρώτη η κυρία Ρενέ, στην εκκλησία σε χαρές  και σε λύπες, στον Σύβρο και στα Βουρνικά,  το χωριό τις καταγωγής της, και όταν έλειπε στην  Αθήνα, με την πρώτη επίσκεψη στο χωριό, έπρεπε να περάσει από το σπίτι για τις ευχές της, στους παλιούς χωριανούς τουλάχιστον  που είχε με όλους φιλικές σχέσεις.

Θερμά συλλυπητήρια, Σπύρο και Έλλη.

Προηγουμενο αρθρο
Επιμελητήριο Λευκάδας: 4o Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών για το Τουρισμό και την Εστίαση
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: ενημέρωσα το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Περιφέρεια για τις ανάγκες των νησιών της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.