HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 18.00-20.00 στην κεντρική αγορά μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.

Σε όλη την Ευρώπη, 700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη.  Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  26 Σεπτεμβρίουμαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη Λευκάδα θα γιορτάσουμε την ημέρα παίζοντας γλωσσικά παιχνίδια (κουίζ, γλωσσοδέτες, καραόκε) και κερδίζοντας δωράκια.

Προηγουμενο αρθρο
Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να χρηματοδοτηθεί η μεταστέγαση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ - 9 δικαιούμενοι εκτός δομής
Επομενο αρθρο
Πλειστηριασμοί: Σε νέα χέρια από ξενοδοχεία και luxury villas μέχρι ζαχαροπλαστεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.