HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: Προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και λοιπών συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων

Δήμος Λευκάδας: Προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και λοιπών συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων

ΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  

Λευκάδα, 27/10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 24/10/2023, εγκρίθηκε η οριστική κατακύρωση ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης για την «Προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και λοιπών συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων στο Δήμο Λευκάδας», με προϋπολογισμό 309.893,36€ με ΦΠΑ.

Σας γνωστοποιούμε ότι ο δήμος Λευκάδας επιλέχθηκε μαζί με άλλους 117 δήμους,  από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων. Η επιχορήγηση για το δήμο μας ανέχεται στο ποσό των 317.983,00€ (ΑΔΑ:Ω2ΟΡ46ΜΤΛΡ-ΤΛΛ 5074/16-05-2022),

Συγκεκριμένα, οι δήμοι με την ένταξή τους στη πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις, θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.  

Συγκεκριμένα η προμήθεια περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.
  • Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης  ποδηλάτων).
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών  και δεδομένων Μικροκινητικότητας με το κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός σχετικά ανέφερε: «Σε μια εποχή όπου η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία, και η προστασία του περιβάλλοντος είναι το μεγάλο ζητούμενο, η δημοτική αρχή, με όραμα μια πόλη δίχως αυτοκίνητα, απόλυτα προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα για έναν πράσινο δήμο, πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας, μέσω της δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Είναι στο χέρι μας να η ορθή χρήση τους».  

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Λευκάδα και την Κέρκυρα
Επομενο αρθρο
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την Τρίτη 31/10 - τα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.