HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Δήμος Λευκάδας: προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε συμφωνητικό με τον εκπρόσωπο της «ECOENERGY», κ. Κωνσταντίνο Κοσσυβάκη, για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ», με προϋπολογισμό 53.270,40€.

Τέσσερεις νέοι μεγάλοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000lt τοποθετούνται στην πόλη, επεκτείνοντας έτσι το προϋπάρχον δίκτυο 36 ενεργών κάδων. Ο Δήμος Λευκάδας προχώρησε στην προμήθεια των υπόγειων κάδων, με την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” στον Άξονα 2 “Αστική Αναζωογόνηση 2017” του Πράσινου Ταμείου ΝΠΔΔ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εγκατάσταση  των τεσσάρων νέων υπόγειων κάδων έγινε στα παρακάτω σημεία:

–  (1) Πλατεία Ζαμπελίου (έναντι ΟΤΕ)

–  (1) Πλατεία Σικελιανού (οδός Αλέκου Παναγούλη)

–  (2) Οδό Αντ. Τζεβελέκη (έναντι Βιόληψις)

Η επιλογή των μεγάλων υπόγειων κάδων έγινε ώστε να μειωθούν οι δυσάρεστες οσμές, να βελτιωθεί η αισθητική εικόνα της περιοχής, να μειωθούν οι κινήσεις των απορριμματοφόρων και να βελτιωθεί το έργο της καθαριότητας αφού απαιτείται μικρότερη συχνότητα δρομολογίων.

Στόχος μας παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, και θα συνεχίσουμε αναπτύσσοντας περισσότερο στο μέλλον, του δικτύου υπόγειων κάδων και σε άλλα σημεία του δήμου μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σαρωτικό το πέρασμά της από τη χώρα
Επομενο αρθρο
Δρυμός Βόνιτσας: Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε καφενείο-τρεις ελαφρά τραυματίες

1 Σχόλιο

  1. Κωστας
    16 Οκτωβρίου 2021 at 17:50 — Απάντηση

    Στο παλιό νοσοκομείο οδός βαρζελη δεν βάζουν ενα υπόγειο κάδο ώστε να φύγει όλη αυτή η βρωμιά σε ένα σημείο το οποίο εξυπηρετεί ενα τόσο μεγάλο αριθμό κατοίκων (αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 κάδοι και είναι μέχρι το μεσημέρι γεμάτοι και έχουν και απέξω ) και να φύγει και η μυρωδιά και η εικόνα ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μηνες από αυτούς που που ζουν κοντά και από τα μπαλκόνια του προσωρινού γηροκομείου αν χώρος είναι περιορισμένος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ένα μέρος από το προαύλιο του παλιού νοσοκομείου ώστε να τοποθετηθεί και να λυθεί αυτό το τεράστιο προβλήμα αυτος ο υπεύθυνος της καθαριότητας και ο αντιδήμαρχος δεν το βλέπει αυτό πόσο δύσκολο είναι να δοθεί μια λύση ????????

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.