HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔιαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία – ψάρεμα με καλαμίδι στον πίσω Μώλο (ανανέωση)

Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία – ψάρεμα με καλαμίδι στον πίσω Μώλο (ανανέωση)

piso molos

Εικονίζεται ο πίσω Μώλος στη δεκαετία του 1960. Ο ψαράς κάθεται εκεί που είναι σήμερα το εστιατόριο της Φρύνης. Η μισογκρεμισμένη μάντρα που ξεχωρίζει στο βάθος, είναι ο χώρος που σήμερα βρίσκεται το κτιριο του ΤΑΟΛ.

Δεκτή κάθε βοήθεια για τα πρόσωπα, αν κάποιος από τους μικρούς ή τη μικρή που εικονίζονται, αναγνωρίζουν τον εαυτό τους.

16-11-2015
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Ε.Θ. για την βοήθεια. Ο εικονιζόμενος που ψαρεύει ήταν ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Βησσαρίων Μεσσήνης και ο μικρός με το καλαμίδι δίπλα του είναι ο γιος του Γιάννης Μεσσήνης. Το τολ (βαρέλι) που στεγάζονταν η Πυροσβεστική εκείνα τα χρόνια, ήταν κοντά στο σημερινό παρκάκι του Λιμενικού.

Ευχαριστούμε και τον αναγνώστη μας Ανδρέα Γεωργάκη, κάτοικο από τότε της περιοχής, για τις επί πλέον πληροφορίες που συμπληρώνουμε. Η ακριβής τοποθεσία της φωτογραφίας είναι το σημερινό ψητοπωλείο «Γύρο Γύρο». Τα κοριτσάκι με την άσπρη κορδέλα στα μαλλιά είναι η Ειρήνη Τζελάτη (ζει στην Πάτρα). Το άλλο κορίτσι -ίσα που ξεχωρίζει- πρέπει να είναι η αδερφή της Άννα. Δίπλα από τον μαντρότοιχο –σημερινό ΤΑΟΛ- η μπαράκα που ξεχωρίζει, ήταν ο χώρος που στέγαζε το Σωματείο Αλιέων.

Προηγουμενο αρθρο
Το κτίριο του νέου Νοσοκομείου υψώθηκε!
Επομενο αρθρο
Στην παράταση έχασε η Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.