HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιαμαρτυρία φορέων και κατοίκων Βασιλικής για την προσέγγιση Ο/Γ στο Τουριστικό Αγκυρόβολιο

Διαμαρτυρία φορέων και κατοίκων Βασιλικής για την προσέγγιση Ο/Γ στο Τουριστικό Αγκυρόβολιο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

      Υπάρχει σε εξέλιξη  μια διαδικασία δρομολόγησης από την Βασιλική της γραμμής Λευκάδας – Κεφαλλονιάς μέσω προσέγγισης Ο/Γ ( Οχηματαγωγών ) στο χώρο του Τουριστικού Αγκυροβολίου Βασιλικής. 

    Σημαντικότατο είναι ότι το έργο επί πολλά χρόνια κατασκευάζεται αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και φυσικά δεν έχει γίνει η παραλαβή του. 

Άρα δεν είναι δυνατή η εκμετάλλευσή του με τα αντίστοιχα έσοδα για το Δήμο – κατοίκους. 

   Τώρα λοιπόν βλέπουμε να υπάρχει στο επόμενο Δ.Σ. θέμα παραχώρησης της ράμπας που προορίζεται για πρόσβαση μικρών κρουαζιερόπλοιων σε πρόσβαση οχηματαγωγών (φερυ μπωτ).

Κανείς βέβαια δεν ενδιαφέρεται για προσέλκυση μικρών κρουαζιερόπλοιων!!!  

    Η Τοπική Κοινωνία και οι φορείς όπως Αντιδημάρχοι, η Τοπική Κοινότητα Βασιλικής, Συλλόγοι, Σχολές windsurfing κ.λ.π. είναι ενάντια στην εξέλιξη αυτή γιατί οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές όπως:

Εξαφάνιση μικρού χώρου πάρκινγκ επισκεπτών. 

Κυκλοφοριακό χάος.

Λουόμενοι – θαλάσσια μέσα αναψυχής τουριστικά σκάφη θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις προπέλες – διελεύσεις των οχηματαγωγών.

Υποβάθμιση της ιδανικής για windsurfing παραλίας της Βασιλικής.

Κίνδυνος για τα «αρόδου» αραγμένα κότερα και συνεπώς απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

Επιχειρήσεις πάνω στην παραλία θα πληγούν οικονομικά.

Μέγας κίνδυνος θα προκύψει από τα οχήματα των φέρυ σε βάρος πεζών, παιδιών, ποδηλατιστών κ.λ.π.

Με λίγα λόγια ολική υποβάθμιση.   

    Από χρόνια επισημαίνουμε ότι  θα πρέπει να βρεθεί μόνιμος χώρος εξυπηρέτησης οχηματαγωγών χωρίς κάθε φορά να επιβαρύνεται κάποιος τουριστικός προορισμός.

Παλαιότερα η Βασιλική με φορτηγά, νταλίκες, βυτιοφόρα σε ώρες αιχμής, εν συνεχεία το Νυδρί και τώρα πάλι η Βασιλική.

Γιατί; ποιο τελικά είναι το όφελος; η εξυπηρέτηση άλλων νησιών σε βάρος του δικού μας; 

      Πιστεύουμε ότι και νομικά είναι ΑΚΥΡΟ το εγχείρημα γιατί απαγορεύεται ρητά από τον ΝΟΜΟ η προσέγγιση οχηματαγωγών σε Τουριστικά Αγκυροβόλια – Μαρίνες κ.τ.λ..

     Σε κάθε περίπτωση αν τελικά παραχωρηθεί ο χώρος του Τουριστικού Αγκυροβολίου σε οχηματαγωγά θα σταθούμε απέναντι είτε νομικά είτε αγωνιστικά για να υπερασπίσουμε τον τόπο από τη επιχειρούμενη υποβάθμιση.

Οι Αντιδήμαρχοι 

Σολδάτος Γεώργιος

Αργυρός Νικόλαος

H Τοπική Κοινότητα Βασιλικής

Σύλλογος Επαγγελματιών Βασιλικής

Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας για καθαρό Περιβάλλον

Σύλλογος Λυκείου και Γυμνασίου Βασιλικής

Σχολές windsurfing (4) 

Προηγουμενο αρθρο
Πλεύρης: Αναμένεται θερινό κύμα κορωνοϊού – Δεν θα χρειαστούν μέτρα
Επομενο αρθρο
Το Συνδικάτο οικοδόμων σχετικά με την απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών που προκαλούν έντονη όχληση

2 Σχόλια

  1. Christina
    17 Ιουνίου 2022 at 15:33 — Απάντηση

    Μου κανει εντυπωση που τωρα στο δια ταυτα θελετε Κε Σολδατε κ Κε Αντιδημαρχε Βασιλικης την παραλαβη πααδοση με ολες τις νομιμες διαδικασιες .Σας προκαλω να μας δειξετε κ τα αντιστοιχα οταν παρθηκε η αποφαση για την απομακρυνση απο την Βασιλικη η γραμμη ,επισης ει ναι σκα δαλο να εχει δαπανησει το κρατος τοσες χιλιδες ευρω απο χρηματα των Ελληνων φορολογουμενων κ εσεις νσ ψαχνεται αληθοφανεις δικαιολογιες να μην γινει η δρομολογηση.Αν η επιβαρυνση στην περιοχη σας ειναι μεγαλη με τετοιο εργο στο Νυδρι ειναι κυριολεκτικα αδιανοητη κ καταστρεπτικη απολυτως ..

  2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
    16 Ιουνίου 2022 at 23:13 — Απάντηση

    Κύριοι Αντιδήμαρχοι ή εμπαίζεται τους ψηφοφόρους σας ή είστε άσχετοι. Δεν γνωρίζεται ότι υπάρχει σχετικό ΦΕΚ 27/07/2018 ΤΕΥΧΟΣ Α.Α.Π Αρ. Φύλλου 157 ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ Ε/Ο ???
    Κύριε Σολδάτε μήπως θυμάστε αν ήσασταν παρών στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας της 12/02/2020 Αρ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 19/2020 στην οποία το Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ τον εκπρόσωπο του Δήμου για την παρακολούθηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Λευκάδας με τίτλο “Συντήρηση λιμενικής εγκατάστασης, Αποκατάσταση Λειτουργικών Βαθών, Λειτουργική Αναβάθμιση Προβλήτα Ε/Ο στο λιμένα Βασιλικής. Μήπως οριστήκατε τακτικό μέλος στη επιτροπή παρακολούθησης??? ή δεν αντιλαμβάνεστε τι ψηφίζεται???

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.