HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔρόμοι κλειστοί και πίτες, πολλές… πίτες

Δρόμοι κλειστοί και πίτες, πολλές… πίτες

✔ Τελικά οι διακοπές κυκλοφορίας στο δρόμο Λευκάδα -Άγιος Νικόλαος  θα εξυπηρετήσουν πολύ κόσμο. Για κάθε καθυστέρηση, αργοπορία, αθέτηση συμφωνίας θα φταίει το κλείσιμο του δρόμου. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

✔ Για παράδειγμα οι εργασίες του θεάτρου αλλά και αυτές της περιφερειακής οδού για τις οποίες διαμαρτύρεται ότι δεν θα μπορέσει να διεκπεραιώσει η Ιόνιος Τεχνική, στην παρούσα φάση, δεν χρειάζονται μπετό, ούτε τον δρόμο όλη μέρα ανοιχτό. Η περιφερειακή οδός μάλιστα, μπουλντόζες χρειάζεται, αν δεν κάνω λάθος. Μήπως το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της παραλίας έχει πέσει έξω, ανεξαρτήτως διακοπών κυκλοφορίας του δρόμου;

✔ «Ούτε ψύλλο στον κόρφο», της ΝΔ Λευκάδας με την πληθώρα των υποψηφίων που θέλουν να πάρουν το χρίσμα της. Προστέθηκε ακόμα ένας!

✔ Πάρα πολλοί ή κατά άλλους, πολλοί φωνακλάδες μαζεύτηκαν στο νησί μας διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του δρόμου. Κανένας δεν έχει πρόταση για τη λύση του προβλήματος, ως συνήθως. Ποιος θα τολμούσε να ζητήσει από την εταιρεία να ρίχνει φουρνέλα με ανοιχτό δρόμο. Εντάξει δεν είμαστε τελείως μπανανία. Κάποιοι θυμούμαστε, πως αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του δρόμου, έστελναν μηνύματα συμπαράστασης στους αγρότες της Θεσσαλίας, όταν κλείνοντας τους δρόμους έκοβαν την Ελλάδα στα δυο, προξενώντας τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα σε όλη τη χώρα.

✔ Οι κλειστοί δρόμοι κάποιες φορές είναι ευκαιρία και κάποιες άλλες πρόβλημα! Αχτσιόγλου: Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά.

✔ Αν πραγματικά  θέλουμε να ολοκληρωθεί ο δρόμος, είναι ανέφικτο να μην κλείσει, κάθε λογικός άνθρωπος το καταλαβαίνει. Το να μην κλείσει ο δρόμος είναι καλό για σύνθημα, αλλά αντίκειται στη λογική. Έκτος από τους αφορισμούς, καλό είναι να στριμωχτεί η εταιρεία να φέρει πολλά συνεργεία να δουλεύουν ταχύτατα τις ώρες που είναι κλειστός ο δρόμος. Φουρνέλα δεν μπορούν να πέφτουν τη νύχτα αλλά άλλες εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν και το βράδυ. Αν αυτά μπορούσαν να επιτευχθούν, τότε το χρονοδιάγραμμα των δυο μηνών θα μπορούσε να μην παραταθεί. Σε όλη την Ευρώπη οι αυτοκινητόδρομοι δεν κλείνουν ποτέ την ημέρα. Οι εργασίες συντήρησης γίνονται κατά κανόνα τη νύχτα. Ο δικός μας δρόμος δεν είναι αυτοκινητόδρομος αλλά ένας μικρός επαρχιακός, αλλά κάποιες εργασίες θα μπορούσαν να γίνονται τη νύχτα.

✔ Τον δήμαρχο τον γνωρίζω ελάχιστα περισσότερο τον έβλεπα πριν εκλεγεί, λόγω του σκύλου μου, όταν ζούσα  περισσότερο χρόνο στη νησί. Ούτε και τον ψήφισα. Τελευταία μου έγινε ιδιαίτερα συμπαθής μετά τις πληροφορίες που έχω για ανελέητο πόλεμο που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ για συμφέροντα κομματικών. Ελπίζω να μην υποκύψει, αν και δεν το πιστεύω.

✔ Σε «αγώνα της πίτας» ή αλλιώς τρεχάτε ποδαράκια μου έχει εξελιχτεί όλο αυτό το πήγαινε έλα των αιρετών μας από αίθουσα εις αίθουσα και από χωρίον εις χωρίον για να παρευρεθούν σε πίτες και χορούς. Οι εικόνες πλέον μόνο μειδίαμα προκαλούν. Για να είμαστε όμως δίκαιοι δεν φταίνε μόνο οι αιρετοί αλλά και τα σωματεία. Ο θεσμός της πίτας είναι ξένος και άγνωστος στην παράδοσή μας. Τα παλιότερα χρόνια τα σωματεία στη διάρκεια των  εορτών και  όχι μέσα στο Ιανουάριο, έκαναν τους χορούς τους. Καμιά σχέση με πίτες. Δυστυχώς σήμερα βρέθηκε σαν εύκολη λύση η πίτα. Μια εκδήλωση ανούσια και καθόλου πρωτότυπη.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δρόμο Αγ. Νικολάου-Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η «Νέα Χορωδία» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.