HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕικόνες από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο Εξόδου του Μεσολογγίου

Εικόνες από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο Εξόδου του Μεσολογγίου

Μεγαλειώδεις υπήρξαν οι  επετειακές εορταστικές  εκδηλώσεις για την 197η  επέτειο της  Εξόδου του Μεσολογγίου. Την Λευκάδα εκπροσώπησαν η Φιλαρμονική (για μια ακόμα χρονιά)  και ο Πολιτιστικός σύλλογος «Αγερμός».

Η Έξοδος του Μεσολογγίου υπήρξε  μια από τις κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, έλαβε χώρα τη νύχτα της 10ης προς την 11η Απριλίου 1826. Η Έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε  ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων του 1826.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββάτου 8 Απριλίου περιλάμβανε μεταξύ άλλων την Λιτανευτική πομπή και μετάβαση της Εικόνας της Εξόδου, η οποία ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων. Την πομπή ακολούθησαν Φιλαρμονικές και σωματεία με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, (τουλάχιστον 5.000 άτομα), Στον ίδιο χώρο έγινε και Αναπαράσταση της ανατινάξεως της πυριτιδαποθήκης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή με την παρουσία της πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Προηγουμενο αρθρο
Η Σίφνος λέει όχι σε άλλες πισίνες και υπόσκαφα σπίτια
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αγροτών σχετικά με την πώληση της περιοχής του οινοποιείου στο Κάστρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.