HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Πρωτοβουλίας Αγροτών σχετικά με την πώληση της περιοχής του οινοποιείου στο Κάστρο

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αγροτών σχετικά με την πώληση της περιοχής του οινοποιείου στο Κάστρο

Αυτές τις μέρες θα δημοσιοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου που ανοίγει το πράσινο φως για την πώληση της περιοχής του οινοποιείου στο κάστρο.Από την πρώτη κιόλας μέρα αυτού του δικαίου αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του βορείου τμήματος του νησιού,της πάλης ενάντια στο ξεπούλημα του οινοποιείου,η πρωτοβουλία αγροτών είχε επισημάνει μερικές πολύ σοβαρές διαπιστώσεις που δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώνονται:

1) Οτι,πρόθεση της διοίκησης του ΤΑΟΛ, δεν είναι ο μηδενισμός του χρέους του συνεταιρισμού, αλλά η τμηματική εκποίηση της περιουσίας του σε ιδιώτες.Γι’ αυτό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πουληθεί το παλιό οινοποιείο στο κάστρο.

2) Οτι το τουριστικό περίπτερο, το οινοποιείο και η ευρύτερη περιοχή,αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, μια ενότητα. Από όποια μεριά αυτής της ενότητας “πατήσουν” ιδιώτες στην περιοχή, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της περιοχής είναι αναπόφευκτη.

3) Οτι θα πρέπει να διασφαλίστεί πλήρως ο κοινόχρηστος χαρακτήρας ολόκληρης της περιοχής και γι αυτό θα πρεπει ο δήμος Λευκάδας και το υπουργείο.πολιτισμού να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα και πρωτοβουλίες.

4) Οτι σταθμός στην πάλη των μελών του ΤΑΟΛ αλλά και ολοκλήρου του Λευκαδιτικου λαού αποτέλεσαν οι εκλογές στην διοίκηση του συνεταιρισμόυ για τις οποίες κινητοποιηθηκε ολόκληρο το τοπικό κρατος (βουλευτής,αντιδημαρχοι,δημ.συμβουλοι,επιμελητήρια,παρατάξεις,κόμματα,εργαζόμενοι στο ΤΑΟΛ κ.λ.π.) ώστε να εκλεγεί διοίκηση που να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση.

5) Οτι αν παρά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τις πολύμορφες δράσεις των προηγούμενων χρόνων, “μπουν” στην περιοχή ιδιώτες,άμεση  πολιτική ευθύνη θα έχουν όσοι με την στάση τους δεν απέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση, αλλά προκρίνοντας άλλα οφέλη και συμφέροντα την διευκόλυναν.

Η πρωτοβουλία αγροτών καλεί τα μέλη του ΤΑΟΛ, όλο τον λαό της Λευκάδας να συμπαραταχτεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν στην πράξη τη παράδοση της περιοχής σε ιδιώτες.

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού,ώστε να ενοποιηθούν οι στόχοι κΑΙ τα αιτήματα και να καθοριστούν οι μορφές του αγώνα.

Καλεί ολους τους υποψήφιους τόσο στις εθνικές όσο και στις δημοτικές εκλογές να δεσμευτούν ότι η περιοχή δεν θα ξεπουληθεί, θα παραμείνει στους Λευκαδίτες.

Καλεί τον βουλευτή,τον δήμαρχο,ολόκληρο το δημ.συμβούλιο να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα γι αυτό.Επίσης καλεί όλες τις παρατάξεις να γίνει άμεσα μονοθεματική συνεδρίαση του δημ.συμβουλιου με θέμα την ευρύτερη περιοχή, όπως δημοσια έχουν δεσμευτεί
Λευκάδα, 9/4/2023

Προηγουμενο αρθρο
Εικόνες από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο Εξόδου του Μεσολογγίου
Επομενο αρθρο
«Ιδού ο νυμφίος έρχεται…»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.