HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΕνθυμίζει πρώιμα όνειρα νεότητας ανυπόμονου

Ενθυμίζει πρώιμα όνειρα νεότητας ανυπόμονου

Είμαστε τυχεροί όσοι ζούμε σ’ αυτό το νησί γιατί μπορούμε να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε τις εναλλαγές των εποχών. Ένα δέντρο, ένα λουλούδι, ο ερχομός των πουλιών, η χρωματική αλλαγή της φύσης μας δημιουργούν σκιρτήματα, τη χαρά του καινούργιου, έστω κι αν επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Η ανθισμένη αμυγδαλιά μέσα στο καταχείμωνο μας χαρίζει όμορφες εικόνες και θεωρείται σύμβολο της Φύσης που σε λίγο θα αναγεννηθεί, μετά την πρόσκαιρη χειμερινή της νάρκη.

Φέτος η χρονιά δεν ήταν καλή για τις αμυγδαλιές στο νησί. Μάταια ψάχνω από το Γενάρη να φωτογραφίσω όμορφες ανθοστόλιστες αμυγδαλιές. Λες και χάθηκαν όλες. Αλλά κι αν κατά τύχη βρεθεί κάποια, έχει ελάχιστα, μικρά και πολύ αραιά άνθη.

Παρότι πέρασε πια η εποχή της ανθισμένης αμυγδαλιάς, ανέσυρα από το αρχείο μου περσυνές φωτογραφίες. Σκέφτηκα να τις δημοσιεύσω έστω και ετεροχρονισμένα … έτσι για το καλό…

DSCN6722

DSCN6723

DSCN6724

DSCN6728

Προηγουμενο αρθρο
Μήπως ξεχάσατε να φορέσετε Μάρτη;
Επομενο αρθρο
Κατάστιχο του 1726 με περιουσίες που παραχώρησε Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.