HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας την Πρωτομαγιά στη Λευκάδα

Εξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας την Πρωτομαγιά στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη εξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας την Πρωτομαγιά στη Λευκάδα.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Πενήντα άτομα, μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Πρέβεζας, από την Πρέβεζα  και τη Λευκάδα, μέλη του ΕΟΣ Άρτας, του ΕΟΣ Ιωαννίνων και του ΕΟΣ Αγρινίου ξεκινήσαμε  από την Καρυά για την Εγκλουβή και την Καθάρια Ράχη.

Ο καιρός ήταν καλός, η φύση στα καλύτερα της  και  είχαμε την ευκαιρία από την κορυφή να δούμε τη Λευκάδα από άκρη σε άκρη.

  Από την Καθάρια Ράχη  1085 μ. είδαμε  από  το κάστρο της Αγ. Μαύρας στην κορυφή του νησιού, μέχρι  το ακρωτήριο Λευκάτας (τη “ΝΗΡΑ”) στο νοτιότερο άκρο.

Επίσης θαυμάσαμε την  πανοραμική θέα σε όλα τα ανατολικά παράλια, τον κόλπο του Βλυχού και όλα τα Πριγκιποννήσια, Μεγανήσι, Σκορπιό κλπ,  μέχρι  την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

όλοι οι συμμετέχοντες είχαν να πουν τα καλύτερα για την καταπληκτική κατάσταση και τη σηματοδότηση των μονοπατιών.

Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες  στον «Πολιτιστικό σύλλογο Εγκλουβής» και  τον Μουσικοφιλολογικό σύλλογο Καρυάς  «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», για την καταπληκτική δουλειά που έχουν κάνει στο άνοιγμα, τον καθαρισμό και την συντήρηση των μονοπατιών, με προσωπική εργασία και προσωπικά έξοδα, εν όψει του ορεινού ημιμαραθωνίου  που θα γίνει τις 2 Οκτωβρίου 2022.

Ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε  τον Πρόεδρο του «Απόλλωνα» και μέλος του ΕΟΣ Πρέβεζας   κ. Νίκο Αραβανή για την ξενάγηση στο μουσείο  «Στέγη Ιστορίας και  Πολιτισμού» που βρίσκεται  στην Καρυά.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τόκας, Μιχάλης Σιώζης.

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λευκάδας για την αντιπυρική περίοδο
Επομενο αρθρο
ΥΠΝΝΠ: Σε αναζήτηση πλοίου για την σύνδεση της Λευκάδας με την Ζάκυνθο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.