HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπίσκεψη Αντιπροσωπείας Mαθητών στην Αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Mαθητών στην Αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας

Την αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας επισκέφθηκε από 3 έως 9  Σεπτεμβρίου 2023  αντιπροσωπεία 42  Μαθητών ηλικίας 13 έως 17 ετών,  που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι, το οποίο διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. 

Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Μαρία Μαργέλη,  η υπάλληλος του τμήματος Πολιτισμού Κωνσταντίνα Βανδώρου και η Ειδική Σύμβουλος Πολιτισμού  Ιωάννα Φίλιππα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι γονείς Αλεξάνδρα Μάκιντος και Βασίλης Κόντος. 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαιδευτικές επισκέψεις στις κοντινές γαλλικές πόλεις  Perpignan, Narbonne, Montpellier, Toulouse και στην μεσαιωνική πόλη Carcassonne, – η οποία αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco- και στις ισπανικές πόλεις Βαρκελώνη, Χιρόνα και Φιγκέρες. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μουσεία, εκθέσεις ,διάσημα αξιοθέατα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε η παρακολούθηση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας  στο Ναό της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη.

Ο Δήμαρχος της Leucate, Michel Py και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων της πόλης υποδέχθηκαν  τους μαθητές την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 παραθέτοντας δεξίωση προς τιμήν τους. Οι μαθητές ευχαρίστησαν το Δήμαρχο, συνομίλησαν μαζί του, δέχτηκαν αναμνηστικά δώρα  και χόρεψαν ελληνικούς και ξένους χορούς με τους τους Γάλλους μαθητές.

Η  Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Δήμο της Leucate έχει καθιερώσει πια αυτό το ταξίδι το οποίο ανοίγει τους ορίζοντες των νέων και τους προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες.

Προηγουμενο αρθρο
Πυρκαγιά σε κάδους απορριμμάτων στον Άγιο Νικήτα
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση συμμετοχής στη Σύνοδο Νέων του Δικτύου Πόλεων B40

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.