HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπίσκεψη του Υφυπ. Γ. Αμυρά στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Λευκάδας

Επίσκεψη του Υφυπ. Γ. Αμυρά στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Λευκάδας

Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη του Υφυπουργού ΥΠΕΝ για θέματα Δασικών Χαρτών στην Λευκάδα” 

Την Τρίτη 20.04.2021 επισκέφτηκε την Λευκάδα ο κ. Γ. Αμυράς, Υφυπουργός ΥΠΕΝ, συνοδευμένος από τον κ. Κωνσταντίνο Αραβώση Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ. Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός να ενημερωθεί για θέματα που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και αφετέρου να απαντήσει στον γενικότερο προβληματισμό και να κάνει γνωστές τις προθέσεις και τις επικείμενες λύσεις που δρομολογεί το ΥΠΕΝ στα ανακυπτόμενα προβλήματα. Η πρωτοβουλία είχε ληφθεί από τον Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά. 

Πραγματοποιηθήκαν δύο συσκέψεις, μία στον Δήμο Μεγανησίου με την συμμετοχή τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων και μία δεύτερη και ευρύτερη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας, όπου συμμετείχαν αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, φορείς, νομικοί κ.α. Στις δύο συσκέψεις συμμετείχε ως προσκεκλημένος και ο υπογράφων, ο οποίος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία και διευκρινήσεις για τα θέματα Δασικών Χαρτών ενώ απάντησε σε ερωτήσεις. 

Ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να σταθούμε στην επίσκεψη του κ. Υφυπουργού στα γραφεία της Δσης Δασών Λευκάδας. Ο κ.Αμυράς αποδέχτηκε πρόσκλησή μας και είδε από κοντά τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, συνομίλησε με όλους ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ΣΥΑΔΧ, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για την λειτουργία του. Επίσης ενημερώθηκε για θέματα προστασίας Δασών από τον τμηματάρχη κ. Αθανάσιο Κοντογεώργη. Ο κ. Αραβώσης από την πλευρά του θέλησε να μάθει λεπτομέρειες για τις υποβληθείσες αντιρρήσεις και τα αιτήματα προδήλων σφαλμάτων ενώ διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υποστηριχτεί η υπηρεσία με προσωπικό ώστε να γίνει ένας εσωτερικός επανέλεγχος των χαρτών. Απλοί και φιλικοί οι δύο άνδρες σηματοδότησαν με την παρουσία τους το ενδιαφέρον τους για την εύρυθμη λειτουργία των Δασικών υπηρεσιών ενώ δήλωσαν ότι έχουν δρομολογήσει λύσεις για τα προβλήματα των χαρτών χωρίς κόστος για τους πολίτες όπως είπαν χαρακτηριστικά. Η αποφασιστικότητα και ο σχεδιασμός” είναι οι λέξεις κλειδιά στην αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος είπε ο κ.Αμυράς. 

Αποτελεί σαφώς ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το προσωπικό της Δσης Δασών Λευκάδας η επίσκεψη του κ. Υφυπουργού ποσό δε μάλλον όταν πρόκειται για τον καθύλην αρμόδιο Υφυπουργό ΥΠΕΝ, ενώ να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την υπηρεσία μας Υφυπουργός της Κυβέρνησης. 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 
Δ/ΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 
ΣΚΑΡΠΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

Δασολόγος με Α’ βαθμό 

Προηγουμενο αρθρο
Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Νυδρίου - Από τη Λευκάδα ξεκίνησε η συνεργασία με τους Δήμους για τη δημιουργία του Film Office της Περιφέρειας
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: «Θετικός ο Υπ. Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας στη χρηματοδότηση του αποχετευτικού δικτύου Νικιάνας, Λυγιάς, Καρυωτών και Βαθέως Μεγανησίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.