HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕυχαριστήρια επιστολή του Γκαμπρέλα Μιλτιάδη Δ/ντή ΔΔΕ Λευκάδας από τον 8/2010 έως τον 8/2020

Ευχαριστήρια επιστολή του Γκαμπρέλα Μιλτιάδη Δ/ντή ΔΔΕ Λευκάδας από τον 8/2010 έως τον 8/2020

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες.

Με την ευκαιρία της αποχώρησής μου μετά από δέκα χρόνια θητείας, ως Διευθυντής  στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους  διοικητικούς υπαλλήλους με τους οποίους συνεργαστήκαμε, με σκοπό να κρατήσουμε ψηλά το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση στο νομό της Λευκάδας.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος μέσα στην κρίση που περνούσε η χώρα μας, με μικρές δυνατότητες οικονομικής υποστήριξης, με μεγάλες ελλείψεις διαχρονικά, σε μια δεκαετία απουσίας μόνιμων διορισμών και με πολλά κενά, ιδιαίτερα στα σχολεία της περιφέρειας μας, αλλά και στην ίδια την διεύθυνση. 

Εργάσθηκα, κατά συνέπεια, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον και παρά τις δυσμενείς οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες, προσπάθησα να ανταποκριθώ στο έργο μου όσο μπορούσα αποδοτικότερα, συνδυάζοντας την καθημερινή διοικητική πρακτική με τις απαραίτητες επιστημονικές και παιδαγωγικές δράσεις.

Συναισθανόμενος την κρισιμότητα των καιρών και τη βαρύτητα των ευθυνών μου, οργάνωσα, συντόνισα, στήριξα και αξιοποίησα όλους τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κατάσταση σε κάθε σχολική μονάδα, έχοντας ως βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές τη διαφάνεια, την ισότητα, τη δικαιοκρισία, την ισονομία και την πολυφωνία.

Προσπαθώντας να λειτουργήσω πάντα με γνώμονα το αίσθημα δικαίου κατέβαλλα προσπάθειες για την καθιέρωση αντικειμενικών διαδικασιών σε όλες τις παραμέτρους του εκπαιδευτικού μας συστήματος, διότι έτσι πίστευα ότι εξυπηρετούνταν τόσο η αναβάθμισή του, όσο και η δημόσια εικόνα και λειτουργία του.

Σεβόμενος το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο, δεν περιορίστηκα μόνο στο διοικητικό ρόλο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αλλά επιδίωξα, παράλληλα, με την πολύτιμη βοήθεια των μάχιμων εκπαιδευτικών αλλά και των συνεργατών μου, να αξιοποιήσω όλες τις επιτελικές αρμοδιότητες που απορρέουν από το θεσμικό μου ρόλο, ώστε να καταστήσω την εκπαιδευτική μας περιφέρεια ενεργό επιστημονικό κύτταρο, προωθώντας παράλληλα και το άνοιγμα της εκπαίδευσης στην κοινωνία. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς στη θητεία μου, θέσαμε σε λειτουργία δύο νέα σχολεία , το ΕΕΕΕΚ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ. Αξιοποιήθηκαν όλοι οι θεσμοί αντισταθμιστικής αγωγής στελεχώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τμήματα ένταξης, ενισχυτικής διδασκαλίας, παράλληλης διδασκαλίας και όποτε χρειάστηκε  και κατ’ οίκον διδασκαλίας.

Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα ανοιχτό περιβάλλον διαλόγου και συνεργασίας με τους συναδέλφους, τους γονείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και την τοπική εκκλησία.

Ο βαθμός επίτευξης των στόχων και ο τρόπος λειτουργίας της Διεύθυνσης μας, δεν υπήρξαν προσωπική κατάκτηση, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης και των συνεργατών μου και σήμερα τη στιγμή του απολογισμού τίθενται ούτως ή άλλως στην κρίση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.

Θα ήθελα λοιπόν με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές  και τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου που με βοήθησαν και με υποστήριξαν από την ανάληψη των καθηκόντων μου μέχρι και την αντικατάστασή μου. 

Όλους αυτούς που είχα την τιμή να δουλέψουμε και να πορευτούμε μαζί τα δέκα αυτά χρόνια.

Για μένα αποτέλεσαν το μεγαλύτερο κεφάλαιο γνώσης και πείρας, αυτό που τελικά θα κρατήσω στη μνήμη μου αναλλοίωτο.

Με την διαβεβαίωση της ιδιαίτερης εκτίμησης μου προς όλους σας,

Καλή σχολική χρονιά

Προηγουμενο αρθρο
ΕΛΜΕ Λευκάδας: Για την ασφαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων
Επομενο αρθρο
Με τρεις νέες ειδικότητες εμπλουτίζεται το Δημόσιο ΙΕΚ της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.