HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ αμμουδιά στο Κάστρο σχεδόν εξαφανίστηκε!

Η αμμουδιά στο Κάστρο σχεδόν εξαφανίστηκε!

Οι παλαιότεροι θυμούνται το 1980 με σφοδρή θαλασσοταραχή, στη Γύρα, στον μεσαίο Μύλο, τα κύματα να περνούν το δρόμο και να πέφτουν στο ιβάρι. Η άσφαλτος γέμισε φύκια και μάλιστα φύκια με… κοτσάνια!

Δεν ξανακούσαμε να συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα. Όμως, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, στο κάστρο δίπλα στο τουριστικό περίπτερο, νύχτες σαν την χθεσινή, τα κύματα περνάμε την αμμουδιά και πέφτουν στο δρόμο που οδηγεί στην αμμόγλωσσα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και χτες το βράδυ. Ήταν τόσο σφοδρά τα κύματα, μετακίνησαν τόση πολύ άμμο, που τα λάστιχα των αυτοκινήτων άφηναν βαθιές ροδιές σήμερα.


Σήμερα το απόγευμα παρότι ο καιρός είχε βελτιωθεί αρκετά, αν στεκόσουν στου Καλκάνη έβλεπες καθαρά την αμμουδιά του Κάστρου να έχει εξαφανιστεί και τα κύματα να χτυπούν στην ντουζιέρα που υπάρχει μπροστά από το κτίριο του ΤΑΟΛ!  

Σκεφτείτε  να είχαν χτιστεί κι εκείνα τα… παλάτια στην άμμο που οραματίζονται μερικοί. Πόσος κόσμος θα είχε συγκεντρωθεί σήμερα στην περιοχή για να παρακολουθήσει την τιμωρία της φύσης  και την επαναφορά της ισορροπίας!

Προηγουμενο αρθρο
Στην αμμόγλωσσα πάνω από το... φάρο
Επομενο αρθρο
Επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.