HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ γραφική παραλία στου Πασά

Η γραφική παραλία στου Πασά

Πρόκειται για μια μικρή και γραφική παραλία που βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Νικιάνας και Περιγιαλίου, δίπλα στον επαρχιακό δρόμο λίγο πριν φτάσουμε στο Νυδρί. Προσφέρει καταπληκτική θέα προς τις απέναντι ακτές και αρκετή ησυχία και απομόνωση, παρότι βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον επαρχιακό δρόμο. Μέχρι περίπου το έτος 2000 που λειτουργούσαν οι ομώνυμες  κατασκηνώσεις -βρίσκονται στο πάνω μέρος του δρόμου-  η παραλία  χρησιμοποιούνταν από τους φιλοξενούμενους των κατασκηνώσεων.

(διαβάστε για τις κατασκηνώσεις του Πασά: ΕΔΩ)

Η περιοχή σύμφωνα με τον Γερμανό αρχαιολόγο W. Doerpfeld και τη θεωρία του περί Ομηρικής Ιθάκης ήταν το  αγρόκτημα του Λαέρτη,  πατέρα του πολυμήχανου Οδυσσέα. Ωστόσο η περιοχή καθώς και η «βρύση του Πασά» -η πηγή με το γάργαρο νερό- πήραν την ονομασία τους από τον Τούρκο  Φαΐτ Πασά -αρνησίθρησκου απόγονου του νόθου γιου του Καρόλου Α΄ Τόκκου- που μπήκε στη Λευκάδα το 1479.

Προηγουμενο αρθρο
Συνεχής εκπαίδευση προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος - Θρίαμβος Λούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.