HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ θάλασσα βγήκε στο δρόμο στο Κάστρο – επικίνδυνος ο δρόμος στον Άη Γιάννη

Η θάλασσα βγήκε στο δρόμο στο Κάστρο – επικίνδυνος ο δρόμος στον Άη Γιάννη

Με την χθεσινοβραδινή θαλασσοταραχή η θάλασσα στο Κάστρο πέρασε απέναντι στο δρόμο. Το φαινόμενο είναι γνωστό αλλά συμβαίνει σπάνια. Αυτή τη φορά δεν πέρασε μόνο τον χαμηλό τοίχο αλλά και τον ψηλότερο και περίτεχνο.

 Ο τοίχος αυτός, χτίστηκε από τους κατακτητές του νησιού. Τόσο αυτός όσο   και οι τεράστιοι ογκόλιθοι που υπήρχαν κάτω και πίσω από τον φάρο, σκοπό είχαν, να προστατεύουν το πρώτο λιμάνι της πόλης.

Μην ξεχνάμε πως οι ογκόλιθοι, που σκοπό είχαν να μετριάζουν την ορμή των κυμάτων, «εξαφανίστηκαν» με τα έργα διάνοιξης του διαύλου. Στη θέση τους τοποθετήθηκαν πέτρες σπαστήρα…

Η θάλασσα και τα φύκια δεν έφτασαν μόνο στο δρόμο. Επισκέφτηκαν και τις «καμπινές» του τουριστικού περιπτέρου τις οποίες περιποιήθηκαν δεόντως!

Να λεμέ, ευτυχώς, που δεν έχει ξεκινήσει η «αξιοποίηση» της περιοχής, αλλιώς θα είχαμε και… ζημίες και…  αγκούσες! 
Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια… Στη φύση υπάρχει νομοτέλεια και ευτυχώς. 

Στον δρόμο που οδηγεί στον  Άη Γιάννη η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Πρέπει άμεσα να γίνει σήμανση της επικινδυνότητας της περιοχής. Η άσφαλτος είναι κούφια.

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: 72 θάνατοι, 4.761 νέα κρούσματα -τα κρούσματα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Έκτακτη ανακοίνωση Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.