HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Λευκάδα των χρωμάτων
Προηγουμενο αρθρο
Η  μελαγχολική παραλία της Πλάκας
Επομενο αρθρο
Λευκάδα 1974. Διασχίζοντας το κανάλι - video

1 Σχόλιο

  1. ΦΑΙΔΡΑ
    28 Αυγούστου 2023 at 08:14 — Απάντηση

    Ο ποιητής έγραψε: «Τη Λευκάδα δεν θα την ανακαλύψεις ποτέ όσο κι αν ψάξεις, όσο κι αν την αγαπήσεις». Φαντάζει γυναίκα που σου υπόσχεται πολλά, που σου προσφέρει περισσότερα, αλλά δεν σου αφήνει ποτέ την αίσθηση ότι την έχεις κατακτήσει. Αναπαμένη στην αγκαλιά του Ιονίου, μέσα σε χρώματα, στους θυμούς της φύσης, στο άλλο μπλε της θάλασσας, στη συναυλία της αλμύρας και του πεύκου, το νησί των ποιητών ταξιδεύει στον χρόνο προκαλώντας τις αισθήσεις.
    Το φωτογραφικό ταξίδι της κας Πηνελόπης Κοψιδά , αναδεικνύει μια μοναδική αισθητική αντίληψη. Η χρωματική πανδαισία θυμίζει την παλέτα των λέξεων του αγαπημένου ποιητή Ελύτη που με τα ανεξάντλητα εκφραστικά όρια της γλώσσας, αποτυπώνει στο χρώμα των λέξεων, τα παιχνίδια του τοπίου και του φωτός, τη γαλανή ελευθερία του γλάρου, τις ροδακινί θύμισες, το γαλανό ξύπνημα για έρωτα άσπρο και γλαυκό, τις κίτρινες ξενοιασιές των ανεμόμυλων, τον κόκκινο μυστικισμό του έρωτα και το ροζ της ομορφιάς.
    «Η ευτυχία είναι η ορθή σχέση ανάμεσα στις πράξεις (σχήματα) και στα αισθήματα (χρώματα). Η ζωή μας κόβεται, και οφείλει να κόβεται, στα μέτρα που έκοψε τα χρωματιστά χαρτιά του ο Matisse»
    γράφει ο Ελύτης στον Μικρό Ναυτίλο (Μυρίσαι το Άριστον XIV).
    «Τα μάτια μου ορθάνοιχτα μες στις εικόνες του
    Γύρω απʹ την ολοπράσινη επιτυχία των φύλλων
    Οι πεταλούδες ζουν μεγάλες περιπέτειες
    Ενώ η αθωότητα
    Ξεντύνεται το τελευταίο της ψέμα
    Γλυκιά περιπέτεια Γλυκιά
    Η Ζωή». ……..«Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ!»

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.