HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ Νικολέτα Ρεκατσίνα στη λίστα Forbes για το Openous

Η Νικολέτα Ρεκατσίνα στη λίστα Forbes για το Openous

Ο  διαδικτυακός τόπος www.capital.gr  σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes προχωρούν στην κατάρτιση της λίστας «Forbes 30 κάτω των 30» για την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει νέους και νέες κάτω των 30 ετών που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους και έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους, έχοντας επιτελέσει σημαντικό και καινοτόμο επιχειρηματικό σχέδιο.

Στήριξη σε παιδιά και εφήβους, με όπλα τη γνώση και τις δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν μία καλή ποιότητα ζωής ατομικά και κατ’ επέκταση συνολικά. Αυτό είναι το όραμα της Openous, της 1ης Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, που ίδρυσε η Νικολέτα Ρεκατσίνα με στόχο την οικοδόμηση κοινοτήτων ψυχικά ανθεκτικών παιδιών και εφήβων (6-18 ετών) μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δρώντας προληπτικά. Όπως εξηγεί η Νικολέτα, με τον όρο ψυχική ανθεκτικότητα εννοούμε το να έχει κάποιος/α την ικανότητα να επανακάμπτει εσωτερικά μετά από κάθε δυσκολία. 

Η Νικολέτα, καθηγήτρια (Φιλόλογος/Ειδική Παιδαγωγός (Med) αλλά και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής) στην ηλικία των 25 ετών αποφάσισε να κάνει πράξη, όσα σχεδίαζε, ιδρύοντας τη δική της ΜΚΟ. Η ίδρυση της Openous πραγματοποιήθηκε 2 μόλις μήνες πριν την πανδημία του Covid-19 και μέσα στα 2μιση χρόνια λειτουργίας της, και ενώ η Νικολέτα δούλευε παράλληλα όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε εργασία πλήρους απασχόλησης ως καθηγήτρια – και με τη βοήθεια των εθελοντών- κατάφερε: 

α) τους πρώτους 6 μήνες από την ίδρυσή της να λάβει χρηματοδότηση από τα προγράμματα “Σημεία στήριξης” και Active Citizens Fund, συνάπτοντας συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τη γυναικεία ενδυνάμωση, τον Women On Top. 

β) στη συνέχεια να αποτελέσει κομβικό συνεργάτη Πανεπιστημίου του εξωτερικού πάνω σε προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης παιδιών και εφήβων. 

γ) να αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με έμπειρους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα (π.χ. Πολύχρωμο Σχολείο, Arsis, Sociality κ.ά.). 

δ) να αποτελέσει 1 από τους 5 οργανισμούς (σε σύνολο 70 αιτήσεων), που επιλέχθηκαν από τον οργανισμό Higgs για το πρόγραμμα Incubator, για να λάβει υποστήριξη ως καινοτόμος οργανισμός. 

ε) να εκπαιδεύσει και ενδυναμώσει 200 παιδιά και εφήβους και 300 γονείς και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. 

στ) να επιλεγεί από το πρόγραμμα YETC, στο οποίο συμμετέχουν 6 ευρωπαϊκές χώρες, ως best practice α) καινοτόμας κοινωνικής επιχείρησης, η οποία δημιουργεί κάτι καινούργιο στην Ελλάδα, β) δημιουργήθηκε από νέους κάτω των 30 και γ) ανταπεξήλθε εν μέσω Covid. 

ζ) να αποτελέσει την πρώτη μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά και τους εφήβους, δρώντας προληπτικά στην Ελλάδα. 

η) και να δημιουργήσει την καινοτόμα μεθοδολογία μάθησης “Νους”, η οποία συνδυάζει την κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση και την peer to peer education έχοντας υψηλό κοινωνικό αντίκτυπο μέσα από τις δράσεις της.

Είμαστε περήφανοι για την Νικολέτα.

Προηγουμενο αρθρο
Α.Σ. Ελπίδες Λευκάδας-ΓΣ Γιάννενα 1-3
Επομενο αρθρο
Όλο και λιγοστεύουν οι ξύλινες βαρκούλες του πίσω Μώλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.