HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ συκιά κάτω από τον Πόντε σε λίγο θα εμποδίζει και τις βάρκες!

Η συκιά κάτω από τον Πόντε σε λίγο θα εμποδίζει και τις βάρκες!

Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές και από πόσους, έχει επισημανθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια το θέμα της συκιάς, που έχει φυτρώσει στον μπετόν κάτω από τον Πόντε.

Από αυτή την ιστοσελίδα τελευταία φορά ήταν τον Απρίλιο του 2023.  Είχαμε γράψει τότε: «Από τα λίγα που γνωρίζουμε οι συκιές προκαλούν ζημίες στα τείχη του Κάστρου και στα παλιά κτίρια.  Οι ρίζες τους γιγαντώνονται και αναπτύσσονται σαν… δίχτυ. Δεν γνωρίζουμε αν επηρεάζεται το μπετόν του Πόντε, πάντως καλό είναι να κοπεί και σε συνεννόηση με κάποιο γεωπόνο, αν η ύπαρξη της είναι επιζήμια, υπάρχει τρόπος μετά το κόψιμο, να καταστραφεί η ρίζα της μόνιμα.»


Το είχαμε ξεχάσει, θεωρώντας πως το θέμα είχε λυθεί και μάλιστα οριστικά. Προχθές και λόγω των έργων στην παραλία, βαδίσαμε στο πεζοδρόμιο από την πλευρά της θάλασσας και την είδαμε μπροστά μας.  Η ανάπτυξη της βαίνει καλώς, σε λίγο θα εμποδίζει και τις βάρκες να περνούν!

Προηγουμενο αρθρο
Προσωρινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 1/3 στην περιοχή της Πλαγιάς
Επομενο αρθρο
Το Σάββατο η κηδεία του Ηλία Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.