HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΘα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς των πλατάνων της Καρυάς στην πόλη της Λευκάδας!

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς των πλατάνων της Καρυάς στην πόλη της Λευκάδας!

Ανάρτηση της Ομάδας μελών και φίλων του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος – Αθήνας:

Συμπληρωματική μελέτη για την«Αισθητική ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας Καρυάς».

Σε συνέχεια της εγκριθείσας από τις 19/1/2022, απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της μελέτη και των τευχών δημοπράτησης του έργου«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΥΑΣ»π/υ 240.000 ευρώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ετοιμάζεται μια νέα συμπληρωματική μελέτη της οποίας το κόστος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η συμπληρωματική μελέτη κρίθηκε αναγκαία για να καλύψει το πολύ σημαντικό θέμα της προστασίας του ριζικού συστήματος των υφιστάμενων δέντρων (πλάτανοι). Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες η μελέτη έχει ανατεθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με σκοπό να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς των υπεραιωνόβιων δέντρων στην πόλη της Λευκάδας σε προεπιλεγμένα σημεία όπου θα αναδειχθούν και θα αποτελούν καλαίσθητες προσθήκες στον αστικό ιστό.

Δυο είναι οι κύριοι λόγοι που μελετάται η μεταφορά :

1ον Η υπάρχουσα θέση είναι πλέον ακατάλληλη διότι απέχει πολύ από την πόλη της Λευκάδας με αποτέλεσμα την δύσκολη πρόσβαση
και
2ον πιο ισχυρό επιχείρημα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου και σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης της Ορεινής Λευκάδας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στο πάλε ποτέ κεφαλοχώρι ούτε κάτοικοι θα υπάρχουν, ούτε επισκέπτες να απολαμβάνουν τον ίσκιο τους.

Κατόπιν αυτού του συμπεράσματος πρέπει να υπάρχει μια άμεση και σωτήρια επέμβαση όπως ακριβώς έγινε τα τελευταία χρόνια και σε άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η μεταφορά αυτή δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο, θα προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον , θα γίνει με πρωτοποριακές μεθόδους και θα αρχίσει με την ολοκλήρωση της μελέτης δηλαδή πιθανότατα στο τέλος της φετινής καλοκαιρινής σεζόν και θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες με ένα χρόνο περίπου.

Να σας ευχηθούμε καλό μηνά!!!!! Καλή Πρωταπριλία.ΚΑΙ………….ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ!!!!!!«Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπωματική»
ΕΙΝΑΙ???????

Προηγουμενο αρθρο
Ο «Απόλλωνας Καρυάς» σχετικά την «Αναπαράσταση χωριάτικου γάμου»
Επομενο αρθρο
Λες και γεννήθηκε χωρίς ψυχή…

1 Σχόλιο

  1. Antonios Perdikaris
    1 Απριλίου 2022 at 20:08 — Απάντηση

    Και του χρόνου!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.