HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚάλεσμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση του ΤΑΟΛ

Κάλεσμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση του ΤΑΟΛ

Η Λευκάδα υπήρξε αγροτικό νησί με ιδιαίτερη γεωμορφολογία και δυσκολίες για τους Λευκαδίτες αγρότες, οι οποίοι από νωρίς κατανόησαν την ανάγκη προστασίας του μόχθου τους, ιδρύοντας το ΤΑΟΛ, το 1915, που αποτέλεσε την πρώτη Ένωση Συνεταιρισμών ως ειδικού σκοπού για σταφυλοπαραγωγούς.

Ο ρόλος του ΤΑΟΛ, τα προβλήματα, οι αδυναμίες και τα λάθη του διαχρονικά αλλά και τα οφέλη στον αγροτικό κόσμο της Λευκάδας, αλλά και ευρύτερα, είναι γνωστά. Είναι επίσης γνωστό ότι ο αγροτικός κλήρος στην Λευκάδα είναι μικρός και για πολλούς Λευκαδίτες αγρότες η αγροτική ενασχόληση είναι επικουρική και υποστηρικτική του εισοδήματος τους άρα και η ανάγκη για συλλογική δράση και πορεία ήταν και είναι μέχρι σήμερα απαραίτητη.

Πολλά από τα μέλη μας που στέκονται επικριτικά ή απαξιωτικά απέναντι στον Συνεταιρισμό τους, που νιώθουν κουρασμένοι ή άμοιροι των εξελίξεων πρέπει να πάρουν θέση και να λάβουν αποφάσεις για τον δικό τους Συνεταιρισμό που έχτισαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους. Γιατί μόνο με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή τους μπορούν να διορθώσουν και να αλλάξουν όσα δεν τους αρέσουν.

Τα εναπομείναντα μέλη Λευκαδίτες του ΤΑΟΛ πρέπει σύσσωμα να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση της 17ης Δεκεμβρίου 2023, όπου κρίνονται σοβαρότατα ζητήματα, αντιμαχόμενοι την απαξίωση και τον εκφυλισμό της Συνεταιριστικής λειτουργίας.

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες Αγρότισσες και αγρότες μέλη του ΤΑΟΛ Μη μένετε αδρανείς! Μη μένετε αμέτοχοι!

Θερμού Υπαπαντή
Λάζαρης Κωνσταντίνος
Ραπτόπουλος Γιώργος
Μέλη ΔΣ ΤΑΟΛ

Κυριακή 17-12-2023 και ώρα 9:15 π.μ. στην αίθουσα του Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ» δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στο δρόμο της γύρας, στη Λευκάδα.

Προηγουμενο αρθρο
 Πήγασος η μασκότ της Δόξας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.