HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚίνηση «Ελεύθερες παραλίες-Κάστρο- Τουριστικό Περίπτερο-ΤΑΟΛ»

Κίνηση «Ελεύθερες παραλίες-Κάστρο- Τουριστικό Περίπτερο-ΤΑΟΛ»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Από: Την Κίνηση «Ελεύθερες παραλίες-Κάστρο- Τουριστικό Περίπτερο-ΤΑΟΛ»
Προς : Την «Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου»

Φίλες και φίλοι

Όλοι μας  γνωρίζουμε  ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, που καθημερινά αυξάνεται, με  αρθρογραφία–  συζητήσεις  και  δραστηριότητες, τόσο δια ζώσης όσο  και στα  έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης , έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη παραχώρηση για 25 χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία, του χώρου  στον οποίο  βρίσκεται το  Τουριστικό περίπτερο  στο Κάστρο. Συγχρόνως είναι σε εξέλιξη ο αγώνας των αγροτών αλλά και των συμπολιτών μας ενάντια στην αγορά από την ίδια εταιρεία και του οινοποιείου του ΤΑΟΛ στο Κάστρο, με σκοπό την  ενιαία τουριστική – ξενοδοχειακή εκμετάλλευση της περιοχής και τον ουσιαστικό αποκλεισμό των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών στην αμμουδιά και την παραλία όλης της περιοχής.

Τα κινήματα πολιτών που αναπτύσσονται ενάντια σε αυτή την ιδιωτικοποίηση μέσα από τις «Ελεύθερες παραλίες-Κάστρο-Τουριστικό Περίπτερο-ΤΑΟΛ»  και μέσα από την   «Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου», πιστεύουμε πως έχουν κοινό στόχο την προάσπιση του δημόσιου χώρου της  ευρύτερης  περιοχής του Κάστρου  από την δήθεν «αξιοποίηση», όπως καμουφλαρισμένα παρουσιάζεται η ιδιωτικοποίηση για αποκλειστική χρήση   κοινόχρηστου δημόσιου χώρου, σε περιοχή η οποία προστατεύεται τόσο από τον αρχαιολογικό νόμο όσο και από υπουργικές αποφάσεις και διεθνείς συμβάσεις .

Ήδη, στις μεταξύ μας συζητήσεις  εδώ και καιρό εκφράστηκε η ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης όλων των κινήσεων που είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής του Κάστρου. 

Σε συνέχεια των πετυχημένων εκδηλώσεων που οργανώθηκαν από τον Ιούλιο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μαρκά από τις κινήσεις μας, στις οποίες παρευρεθήκαμε και παρευρεθήκατε, τοποθετηθήκαμε και τοποθετηθήκατε, όπως και των καθημερινών συζητήσεων  και παραινέσεων πολλών συμπολιτών μας για κοινή δράση και συντονισμό όλων των δυνάμεων που αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση για την προάσπιση του χώρου  του Κάστρου Αγίας Μαύρας  από ιδιωτική εκμετάλλευση, επανερχόμαστε, και σας καλούμε σε μόνιμο καθημερινό συντονισμό αυτού του αγώνα και κοινή δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

Η πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη επιτροπή συντονισμού και κοινής δράσης, αποτελούμενη από τρείς  ή διαφορετικό αριθμό εκπροσώπων από κάθε μας κίνηση πάντα στη βάση της ισοτιμίας.

Με βάση τα παραπάνω που θα αναπτύξουμε και προφορικά σε συνομιλίες μαζί σας, περιμένουμε την απάντησή σας, μέσα από τις δικές σας διαδικασίες, ευελπιστώντας σε θετική σας ανταπόκριση ώστε ο αγώνας που ξεκινήσαμε να περάσει σε ένα νέο επίπεδο που θα κινητοποιήσει την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας ώστε να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση όλης της περιοχής του Κάστρου.

κίνηση «Ελεύθερες παραλίες-Κάστρο-Τουριστικό Περίπτερο-ΤΑΟΛ»

ΛΕΥΚΑΔΑ 9-10-2021

Προηγουμενο αρθρο
Έχει σκεφτεί κανένας τις συνέπειες αυτού του έργου;
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: «Προγραμματίζουμε νέες χρηματοδοτήσεις για τη Λευκάδα και το Μεγανήσι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.