HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚατεδαφίζονται αυθαίρετα σε δασική έκταση στα “ποταμάκια” της Βαυκερής

Κατεδαφίζονται αυθαίρετα σε δασική έκταση στα “ποταμάκια” της Βαυκερής

Με τελεσίδικη απόφαση της Αποκενρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων αποφασίστηκε η κατεδάφιση – απομάκρυνση των παρακάτω αυθαίρετων κατασκευών

1. Ισόγειο κτίσμα (σπίτι) διαστάσεων πλάτους 11 μ. και μήκους 12,40 μ. εμβαδού 136 τ.μ. με κεραμοσκεπή. 2. Πέτρινοι τοίχοι μήκους 84 μ., πλάτους 0,5 μ. και ύψους κυμαινόμενου από 1 μ. έως 2,40 μ. 3. Πλακόστρωση εμβαδού 337 τ.μ. 4. Καγκελόπορτα (μεταλλική) η οποία στηρίζεται σε μεταλλικές κολώνες διαστάσεων 8Χ8 εκατοστών με συνολικές διαστάσεις ύψους 2,20 μέτρων και πλάτους 3,70 μέτρων. Οι παραπάνω αυθαίρετες κατασκευές αποτυπώνονται στο συνημμένο στην απόφαση  τοπογραφικό διάγραμμα.

Έγιναν σε έκταση που εμπίπτει στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας (άρθρο 3 παρ. 1 Ν. 998/79), βρίσκονται στην θέση «Μερτερά» ή «Ποταμάκια» Βαυκερής, Δήμου Λευκάδας και μέχρι σήμερα δεν κατεδαφίστηκαν – απομακρύνθηκαν, παρά την νόμιμη προς τούτο κλήτευση.

Αρμόδια υπηρεσία για την εκτέλεση της απομάκρυνσης των ανωτέρω αυθαίρετων κατασκευών, μετά την τελεσιδικία της απόφασης, είναι η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με το συντονισμό, τη συνδρομή και την παρακολούθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.), όπου αυτή απαιτείται.

Πηγή: https://meganisinews.eu/

Προηγουμενο αρθρο
Εφυγε από τη ζωή, ο Τάκης Μουσαφίρης
Επομενο αρθρο
Στους δρόμους της Πρέβεζας ο Βασιλιάς Πινόκιο – ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.