HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚοπή πίτας Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Λευκάδας –  Ευχαριστήριο

Κοπή πίτας Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Λευκάδας –  Ευχαριστήριο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με ανάμεικτα συναισθήματα ξημέρωσε η επόμενη ημέρα από την πίτα μας και την πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουάριου 2024 στο κτήμα Γαζή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και του χορού μας. Ευχαριστούμε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης που είναι πάντα δίπλα μας και τον π. Βασίλειο Κακλαμάνη Εφημέριο της Κατούνας που ευλογήσαν την πίτα μας.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και τον πρόεδρο τους κ. Αντώνη Αθανίτη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και γέμισε την πιστά με όμορφους χορούς. Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χορευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’ΔΕΡΟΠΟΛΗ΄΄ και τον πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Δούλη μαζί με όλη την ομάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και πλαισίωσε την εκδήλωση μας με χορούς της πατρίδας μας και ιδιαιτέρως με το πολυφωνικό τραγούδι που είναι κάτι μοναδικό που μας χαρακτηρίζει σαν γνήσιους Ηπειρώτες.

Να ευχαριστήσουμε θερμά ακόμη για την παρουσία τους, το Δήμαρχο Λευκαδας κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας & Δημοτικής Ενότητας Σφακιωτών και Καρυάς κ. Νικόλαο Λάζαρη, το Επιμελητήριο Λευκαδας και τον Πρόεδρο του κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας κ. Αλέξανδρο Βερροιώτη και τον επικεφαλής της <<Λαϊκής Συσπείρωσης>> στο Δήμο Λευκαδας κ. Βαγγέλη Βερροιώτη.

Ένα ακόμη ευχαριστώ στα σωματεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νυδριού και Περιχώρων «Αλέξανδρος» , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσουκαλάδων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου «Μελάνυδρος».

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους Χορηγούς και τους Δωροθέτες μας, που στήριξαν την εκδήλωση μας για να υλοποιηθεί, ιδιαίτερά να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Παναγιώτη και τον Βασίλη Μητσάκη για την πολύ μεγάλη προσφορά τους στο σύλλογο.

Κλείνοντας να αναφέρουμε δύο λογία για τα μοιρολόγια που ακολουθούν όλους μας κάποια στιγμή στην ζωή μας. Στην Ήπειρο συναντάται κατεξοχήν η παράδοση και ο πολιτισμός των μοιρολογιών, στοιχεία που ατόφια ταξιδεύουν στο πέρας του χρόνου. Τα μοιρολόγια, αν κι πένθιμα, όσο και να φαίνεται παράξενο σε αρκετούς, σημάνουν την έναρξη κάθε εκδήλωσης, παρά το γλέντι που ακολουθεί μετέπειτα. Τα μοιρολόγια μπορεί να αφορούν την ξενιτιά, η οποία αποτελούσε συχνό φαινόμενο παλιότερα. Επίσης ευρέως διαδεδομένα είναι τα μοιρολόγια για τον θάνατο και τον αποχωρισμό. Δυστυχώς ο θάνατος είναι ένα εκ φύσεως υφιστάμενο συμβάν, που είτε επέρχεται φυσικά είτε πρόωρα από τυχαία ή όχι αίτια. Όλοι μας έχουμε χάσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη Εις μνήμην του αδελφού μας Παντελή Ντόκου που μας άφησε πρόωρα.

Ευχόμαστε σε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, Με Υγεία, Δύναμη, Ευτυχία και μόνο Χαρές

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση-συζήτηση της δημοτικής κίνησης «ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΝΑΠΟΔΑ»
Επομενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 19/02 έως 25/02

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.