HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκάδα, η όμορφη σαν καρτ ποστάλ καλλονή του Ιονίου!

Λευκάδα, η όμορφη σαν καρτ ποστάλ καλλονή του Ιονίου!

Η Λευκάδα είναι από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Εύκολα προσβάσιμο αφού είναι το μοναδικό νησί που συνδέεται οδικώς με την Αιτωλοακαρνανία μέσω  πλωτής γέφυρας. Έγινε γνωστό από τον Αριστοτέλη Ωνάση όταν το 1963 αγόρασε το νησί του Σκορπιού. Στη Λευκάδα επίσης,γεννήθηκαν δύο μεγάλοι εθνικοί μας ποιητές, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης και ο Άγγελος Σικελιανός

Απαράμιλλης ομορφιάς αξιοθέατα,μαγευτικές παραλίες και μια συστάδα μικρών νησιών στην ανατολική ακτή, τα γνωστά ως ¨πριγκιπονήσια¨, την καθιστούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες ενώ βραβευμένες με Γαλάζιες σημαίες παραλίες, Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, ΚάθισμαΆγιος Ιωάννης, ανήκουν στις καλύτερες της Μεσογείου.

Μοναδικές συγκινήσεις προσφέρει όμως και η ενδοχώρα του νησιού με τα ερειπωμένα μοναστήρια,τα φαράγγια, τους καταρράκτες και το συγκλονιστικό τοπίο των βράχων.

Απολαύστε τοπικές γεύσεις της Λευκάδας

Κάποια από τα τοπικά και ιδιαίτερα αξιόλογα προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το κρασί της Λευκάδας, το λάδι της, τις φακές Eγκλουβής, τα λαθύρια καρυάς-είδος οσπρίου-, το μέλι Λευκάδας, το αυγοτάραχο Λευκάδας, πολύ ιδιαίτερο έδεσμα, μαγειρεμένο στο φούρνο με μυρωδικά και ντομάτα,το λουκάνικο Λευκάδας. Για επιδόρπιο δε θα πρέπει να παραλείψετε μια δοκιμή από το παστέλι και το μαντολάτο Λευκάδας, συνοδεύοντας το με ροζολί, το παραδοσιακό λικέρ του νησιού από πορτοκάλι και κανέλα.

Καλύτερη περίοδος να επισκεφτείτε την Λευκάδα

Το κλίμα στη Λευκάδα είναι μεσογειακό. Ο καιρός στο νησί  είναι συνήθως ήπιος με μεγάλη ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Το ζεστό καλοκαίρι, οι άνεμοι που φυσούν στη Λευκάδα τη δροσίζουν κάνοντας ευχάριστη τη διαμονή των τουριστών. Η Λευκάδα προσφέρεται και για χειμερινές διακοπές, αφού ο χειμώνας είναι ελαφρύς και στο νησί υπάρχουν γραφικά χωριά που αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Πως να μετακινηθείτε στην Λευκάδα

Επιλογές μετακίνησης από/ προς το αεροδρόμιο

Η Λευκάδα είναι ένα νησί με εύκολη πρόσβαση απ΄ όλες τις γωνιές της Ελλάδας.Έχει το πλεονέκτημα ότι δε χρειάζεται να πάρετε πλοίο αφού συνδέεται μέσω πλωτής γέφυρας με την ηπειρωτική Ελλάδα.Η διέλευση από τη γέφυρα είναι δωρεάν και γίνεται όλο το εικοσιτετράωρο.

Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε οδικώς,ακολουθώντας αρχικά την  Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.Από την Αμφιλοχία θέλετε περίπου 60 χλμ για την πλωτή γέφυρα που συνδέει τη Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία.Η διαδρομή από Αμφιλοχία για Λευκάδα είναι πολύ εύκολη, αρκεί ν’ ακολουθείτε πιστά τις ταμπέλες.

Οι Βορειοελλαδίτες μπορείτε να φτάσετε μέσω της Εγνατίας οδού στα Γιάννενα και στη συνέχεια να ακολουθήσετε το δρόμο προς την Πρέβεζα.Από την Πρέβεζα μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας-Ακτίου κατευθύνεστε προς τη Λευκάδα μέσα σε 20 περίπου χλμ.

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ συνδέουν επίσης τη Λευκάδα με την Αθήνα,τη Θεσσαλονίκη,την Πάτρα,την Ηγουμενίτσα και το Αγρίνιο.

Αεοροπορικώς μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου που απέχει μόλις 15 χλμ από την πόλη της Λευκάδας.

Δημόσιες συγκοινωνίες

Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στην Λευκάδα είναι να έχετε δικό σας όχημα για να επισκεφτείτε μέρη που δεν φθάνουν τοπικές συγκοινωνίες. Ενναλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΚΤΕΛ ή ταξί ενώ υπάρχουν και εταιρίες ενοικίασης οχημάτων.

Πηγή: https://www.mazitravel.com/

Προηγουμενο αρθρο
ΟΠΕΚΑ. Χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες για το 2021
Επομενο αρθρο
Abandoned roads: Επίσκεψη στην κόκκινη εκκλησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.