HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜέτσοβο: Άγρια άλογα μέσα στα χιόνια ψάχνουν για τροφή

Μέτσοβο: Άγρια άλογα μέσα στα χιόνια ψάχνουν για τροφή

To κύμα κακοκαιρίας που «σφυροκοπά» τη χώρα έφτασε φορτωμένο με χιόνια ντύνοντας πολλές περιοχές της χώρας στα λευκά. Ανάμεσα σ’ αυτές και το Μέτσοβο οι κάτοικοι του οποίου τις τελευταίες ημέρες αντικρίζουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες του Δημήτρη Τοσίδη από το πρακτορείο φωτογραφιών Sooc, τα χωριά του Μετσόβου έχουν ντυθεί στα λευκά, με τον υδράργυρο να βρίσκεται σήμερα κοντά στον έναν βαθμό Κελσίου.

Μέτσοβο: Άγρια άλογα μέσα στα χιόνια ψάχνουν για τροφή

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες, που κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στο Μέτσοβο. Άγρια άλογα της Πίνδου δίνουν μάχη επιβίωσης στο χιόνι.Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολίτικης Προστασίας για την μεταφορά ζωοτροφών, που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία για να σωθούν τα ζώα, που κινδυνεύουν από το κρύο και την ασιτία.

40 μηχανήματα σε επιφυλακή στο Μέτσοβο

Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Στο Μέτσοβο το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά, ενώ στα λευκά ντύθηκαν η Μηλιά Μετσόβου, η Βοβούσα το Συράκο στα Τζουμέρκα και πολλά χωριά του Ζαγορίου.

Πηγές: https://www.iefimerida.gr/ https://www.ertnews.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Πρωτοχρονιάτικη πίτα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τα λύματα στη Γύρα – λύση ή δεύτερη καταστροφή;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.