HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜία από τα ίδια…

Μία από τα ίδια…

Τα καθίσματα στο ένα και μοναδικό κλειστό γήπεδο της Λευκάδας τοποθετήθηκαν, αν δεν κάνουμε λάθος, το 2016. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά την  αθλητική χρονιά 2016-2017.   Για δυο χρόνια -λόγω της πανδημίας- απαγορεύτηκαν οι θεατές στους αγώνες. Σήμερα είναι σε μαύρο χάλι.

Τα  καθίσματα καταστράφηκαν σιγά σιγά από καλόπαιδα, της πόλης μας. Το θέμα είναι γνωστό σε όσους, με διάφορες ιδιότητες μπαίνουν στο γήπεδο.

Όποιος, μη έχοντας σχέση με τα γήπεδα, τα αντικρύσει για πρώτη φορά, σοκάρεται και… δαιμονίζεται.  Δεν πρόκειται για φυσική φθορά, έχουν κακοποιηθεί επίτηδες.  Κάποιοι πάτησαν επάνω, τα κοπάνησαν, τα κλώτσησαν  μέχρι που τα έσπασαν.

 Υποθέτω αυτές οι καταστροφικές ενέργειες δεν έγιναν ούτε τη νύχτα ούτε όταν το γήπεδο είναι κλειστό. Έγιναν κατά την διάρκεια αγώνων. Άρα έγιναν σε κοινή θέα, και μάλιστα κάποιες φορές και παρουσία της Αστυνομίας! Όπως μάλιστα έμαθα, το σημείο που βρίσκονται, δεν χρησιμοποιείται  από τους φιλοξενούμενους φιλάθλους -υπάρχει ξεχωριστή κερκίδα για αυτούς.  Άρα τα καλόπαιδα είναι δικά μας.

Κανένας δεν αστυνόμευσε, ούτε ασφαλώς τιμωρήθηκε για το μεγαλύτερο ηθικά αδίκημα, την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δηλαδή περιουσίας που ανήκει σε όλους μας. Ποινικά δεν γνωρίζουμε αν στη χώρα μας τιμωρείται τέτοια αδίκημα,(αν και υπάρχει Νόμος) αντίθετα με τις πολιτισμένες χώρες που είναι βαρύτατο αδίκημα.

 (Οι χώρες που ζηλεύουμε είτε για την καθαριότητα τους είτε για το σεβασμό του δημόσιου χώρου, δεν αποτελούνται από πολίτες αγγελούδια. Είναι όμως τόσο δύσκολο να καταστρέψεις δημόσια περιουσία, είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα, που συνετίζουν τους αψείς.)

Η συνέχεια στα μέρη μας είναι γνωστή. Διαμαρτυρίες στο Δήμο, ως υπεύθυνο φορέα του γηπέδου, για την απαράδεκτη εικόνα του, που δεν αρμόζει στο νησί του… πολιτισμού τάχα μου…

  Ο Δήμος θα ετοιμάσει έργο, θα πετάξει δηλαδή χρήματα για να αποκαταστήσει τις ζημιές. Χρήματα που θα λείψουν από κάπου αλλού. Κάποιες φορές μάλιστα θα παραμεριστούν μεγαλύτερες ανάγκες για το… κάθε γήπεδο, για τους γνωστούς λόγους…

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήρια επιστολή απερχόμενου Διευθυντή Αστυνομίας Λευκάδας, Κωνσταντίνου Γαβρίλη
Επομενο αρθρο
Στον Μτρούκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.