HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜε λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία πλήθους κόσμου από κάθε γωνία της Ελλάδας κορυφώθηκε σήμερα ο εορτασμός στην Ι.Μ. Φανερωμένης στη Λευκάδα.

Το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης αποτελεί σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων. Η Παναγία Φανερωμένη, η Κυρά της Λευκάδας, είναι η πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με πλήθη προσκυνητών να συρρέουν στον τριήμερο εορτασμό.

Οι σημερινές λατρευτικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν την τέλεση Όρθρου και στη συνέχεα Αρχιερατικού Συλλείτουργου,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου  Σικυώνας, Ζεμενού, Ταρσού & Πολυφέγγους κ. κ. Διονύσιου, συμπαραστεκούμενος απο τον  Πολυανῆς & Κιλκισίου κ. κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεοφίλου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.

Παρευρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. Παρέστησαν ακόμα η Περιφερειάρχης κυρία Ρόδη Κράτσα, ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Δάγλας καθώς  ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος.

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Λευκαδίτες.

Προηγουμενο αρθρο
Εορτασμός Φανερωμένης από την Λευκαδίτικη παροικία της Πάτρας
Επομενο αρθρο
Το πολυβραβευμένο FERRARI 488 PISTA στην Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.