HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜε λαμπρότητα ο εορτασμός της Φανερωμένης στη Λευκάδα (φωτό & βίντεο)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Φανερωμένης στη Λευκάδα (φωτό & βίντεο)

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία πλήθους κόσμου από κάθε γωνία της Ελλάδας κορυφώθηκε σήμερα ο εορτασμός στην Ι.Μ. Φανερωμένης στη Λευκάδα.

Το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης αποτελεί σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων. Η Παναγία Φανερωμένη, η Κυρά της Λευκάδας, είναι η πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με πλήθη προσκυνητών να συρρέουν στον τριήμερο εορτασμό.

Οι σημερινές λατρευτικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν την τέλεση Όρθρου και στη συνέχεια πανηγυρική θεια Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών: Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. κ. ΜΑΡΚΟΥ,  Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. κ. ΓΑΒΡΙΗΛ  και Λευκάδος & Ιθάκης κ. κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.

Παρευρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού καθώς και υποψήφιοι κομμάτων. Την Υπηρεσιακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών, κ. Μπαλέρμπας. Τα κορίτσια με τις παραδοσιακές φορεσιές που συνόδευαν την περιφορά της Εικόνας ήταν  από την Νέα Χορωδία.

Προηγουμενο αρθρο
Το Φαρμακείο Μίντζα Αικατερίνη στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό...
Επομενο αρθρο
Πέθανε ο αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.