HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜε ρυθμούς χελώνας η αποκατάσταση της ιστορικής αίθουσας του Απόλλωνα

Με ρυθμούς χελώνας η αποκατάσταση της ιστορικής αίθουσας του Απόλλωνα

Αδυναμία χρηματοδότησης του έργου ομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΠΤΑ 560/14-04-2020 αίτηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λευκάδας, με την οποία μας διαβιβάστηκαν τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του 2ου λογαριασμού του έργου που ανέρχεται στο ποσό των 5.180,35 και αφορούν πληρωμή μελετών για τα τεύχη δημοπράτησης σε ιδιώτη!

Σύμφωνα με την εντολή πληρωμής δηλώνεται η “έναντι” κάλυψη της δαπάνης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Δείτε το έγγραφο:

Ο δημοτικός κινηματογράφος Απόλλων αγοράστηκε από τον δήμο Λευκάδας για τον σκοπό αυτό από το 1990 επί δημαρχίας Κων/νου Σταματέλλου, εγκαινιάστηκε στις 8/10/2004 από τον Δήμαρχο Γιώργο Γληγόρη (Φλούδα), χρησιμοποιήθηκε από τον δήμο Λευκάδας και για άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καταστράφηκε ολοσχερώς στις 11 Αυγούστου του 2016 κι έκτοτε δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του, τα πάντα περιορίστηκαν σε μια ρητορική προεκλογικών υποσχέσεων.

Τα επιμέρους ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά, όπως λ.χ. γιατί δεν ανέλαβαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ή της ΠΙΝ να ολοκληρώσουν την μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά ένα είναι το κύριο:

Θ΄ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά κάποιος με τον Πολιτισμό στην Λευκάδα;

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Η νέα συγγραφική τριλογία του Θοδωρή Γεωργάκη
Επομενο αρθρο
Τροχαίο με τραυματισμό κοντά στη διασταύρωση Λευκάδα -Καρυά-Νυδρί

1 Σχόλιο

  1. πολιτιστικος
    31 Μαΐου 2020 at 12:34 — Απάντηση

    Πρωτα θα ληφθει η ..γνωστη φωτογραφια στα καμμενα και μετα θ αρχισουν οι ενεργιες.
    Μη βιαζεστε. Εχουμε 3 χρονια ακομα να κανουμε μελετες εκτος δημου,να κονομισουν καποιοι και μετα βλεπουμε.
    Ξερω ομως οτι ο Σταματελλος φτηνα τ αγορασε ,ο Σκληρος φτηνα τον εφτιαξε κι ο Γληγορης φτηνα τον λειτουργησε οπως κι οι επομενοι. και γιαυτο ειχαμε σινεμα αλλιως δεν θα υπηρχε παρα καμια αλανα..
    Τα λεω γιατι μαθαινω οτι πολλα λεφτα παιρνει μελετητης για να κανει μελετη αναστηλωσης οταν μου λενε οτι οι υπηρεσιες του δημου εκαναν τοτε τη μελετη και λειτουργησε…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.