HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜια συναυλία της μαντολινάτας του ΟΡΦΕΑ το 1959

Μια συναυλία της μαντολινάτας του ΟΡΦΕΑ το 1959

Παναγιώτης Σκληρός

Μια συναυλία της μαντολινάτας του ΟΡΦΕΑ το 1959.  Με διεύθυνση από  τον Νίκο Θάνο-Μορίνα, η μαντολινάτα του Ορφέα στα πλαίσια των γιορτών για την ένωση της Επτανήσου, δίνει συναυλία στο Πάνθεον τον Μάη του 1959.

Πρώτος αριστερά κάτω (με το κοντό παντελονάκι) είναι ο μηχανικός Κώστας Κονιδάρης απ’ τον Πόρο που μου έδωσε την φωτογραφία και θυμήθηκε μερικά από τα ονόματα που γράφω. Δίπλα του η Νίκη Κονιδάρη ( ξαδέρφη της δασκάλας της Λούλας), στη συνέχεια η Πετρούλα Φατούρου (αρχιτέκτονας), μετά η αδελφή του Γιάννη του Λουμπράνου.

Πρώτος δεξιά είναι ο Νιόνιος ο Καράμπαλης, και στο μέσον με το λευκό πουκάμισο ο Λάκης ο Σταματέλος (γιός του γυμναστή) και δίπλα του ο Λάκης Ζαχαρόπουλος (αδελφός της ηθοποιού της Τζένης). Με την πασαβιόλα είναι ο Τέλης ο Βερύκιος (πατέρας του Σπύρου του Κονία). Πίσω ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ορφέα (1937), ο Ζαφείρης Γαντζίας (αδερφός του Καλλίστρατου). Επίσης στη χορωδία διακρίνονται ο Θανάσης Γαρύφαλλος (ΕΤΕ),ο Σπύρος Αραβανής (ΟΤΕ), Ο Ντίνος Δρακάτος, ο Γιάννης ο Μάλφας, ο Σωτήρης Παρίσης, (Πάπιος), ο Σπύρος Γατζίας (Γκανάρας), ο Tακης Γαντζίας και άλλοι που παρακαλώ, όποιος αναγνωρίσει να συμπληρώσει.

Προηγουμενο αρθρο
Πηγαδησάνοι ή Πιατσάνοι
Επομενο αρθρο
Έναρξη λειτουργίας της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. Παναγιωτης Σκληρος
    7 Φεβρουαρίου 2021 at 20:39 — Απάντηση

    Ευχαριστουμε πολυ κ. Αργυρού.

  2. ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
    5 Φεβρουαρίου 2021 at 18:32 — Απάντηση

    O πέμπτος από δεξιά είναι ο Παναγιώτης Αργυρός, πρίμος, ιδρυτικό μέλος,το όνομά του βρίσκεται και στη μαρμάρινη πλάκα του Ορφέα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.