HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜια υπέροχη τοιχογραφία στο Καλαμίτσι

Μια υπέροχη τοιχογραφία στο Καλαμίτσι

Νερόμυλος Καλαμιτσίου

O Πολιτιστικός Σύλλογος “Νερόμυλος” σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες εθελοντές της  ΑΜΚΕ “Μονοπάτια Αλληλεγγύης” δημιούργησαν μια τοιχογραφία στον προαύλιο χώρο του γηπέδου.

Οι εθελοντές καθάρισαν και έβαψαν τους τοίχους του γηπέδου και τα παγκάκια και φιλοτέχνησαν την τοιχογραφία, που έχει ως κεντρικό της θέμα τα παραδοσιακά λευκαδίτικα κεντήματα. Σε κεντρικό σημείο της τοιχογραφίας βρίσκεται η φιγούρα μιας γυναίκας με λευκαδίτικη νυφιάτικη φορεσιά.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε ώστε να δώσει μια νέα πνοή στην γενικότερη οπτική του σχολείου και να αναζωογονηθεί ο χώρος για μελλοντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εμπνευσμένοι από τους νερόμυλους που υπήρχαν στο χωριό μας, οι εθελοντές σχεδίασαν επάνω στο κτίριο του σχολείο ένα νερόμυλο.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο νέους, την Αnastasia Nakonechnaya και τον Κlaudio Laci,   για την δουλειά και το αποτέλεσμα που μας προσέφεραν.

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή πίτας φίλων του βουνού και του ορεινού τρεξίματος
Επομενο αρθρο
Εργατικές κατοικίες Πεφανερωμένης και Φιλοσόφων: δέκα και δύο χρόνια

1 Σχόλιο

  1. Παναγιωτης Σκληρος
    21 Ιανουαρίου 2022 at 11:35 — Απάντηση

    Μπράβο στον σύλλογο Καλαμιτσίου !! Εξαιρετικό παράδειγμα και για τα άλλα χωριά μας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.