HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜουσική βραδιά στην πλατεία της Καρυάς, Καλοκαίρι 2006 – video

Μουσική βραδιά στην πλατεία της Καρυάς, Καλοκαίρι 2006 – video

Τραγούδι:  Μηνάς Κατωπόδης  – Αναστασία Ζακυνθινού, βιολί Παναγιώτης Φίλιππας, ακορντεόν Νικ. Κατωπόδης

 Ερασιτεχνικό βίντεο του Θανάση Κατωπόδη.

Το βίντεο μας στάλθηκε από αναγνώστη, ας είναι καλά, και μας θύμισε άλλες εποχές όχι και τόσο μακρινές που η λέξεις πολιτισμός και μουσική είχαν ακόμα την πραγματική σημασία τους στο νησί μας.

Τέτοιες μουσικές βραδιές ήταν συχνές εκείνη την εποχή στην Καρυά. Η πρωτοβουλία ήταν συνήθως του αείμνηστου Μηνά Κατωπόδη στην οποία με χαρά προσέτρεχαν όλα τα σημαντικά πρόσωπα της Μουσικής του νησιού.

Θυμίζουμε ακόμα πως εκείνα τα χρόνια οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού ήταν επιλογές του Πνευματικού Κέντρου. Σήμερα το Πνευματικό Κέντρο έχει γίνει διεκπεραιωτής των μπουλουκιών που τριγυρίζουν όλες τις τουριστικές περιοχές και το νησί μας, για να μας… εκπολιτίσουν με αρπαχτές.

Οι γιορτές Λόγου και Τέχνης π.χ. του 2006, περιέλαβαν: διεθνές συνέδριο αφιερωμένο Δαίλπφερδ (Wilhelm Dorpfeld). Στο συμπόσιο της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών  αναπτύχθηκαν τα θέματα: Ποίηση, Γιώργος Σεφέρης (1900-1971), Ιστορία -Λογοτεχνία: Ιωάννης Σταματέλος, Νικόλαος Σταματέλος, Βασίλειος Σταματέλος και  Περιβάλλον και Ανάπτυξη της Λευκάδας.

Όσον αφορά τα θεάματα περιλάμβαναν: βραδιά Μπαλέτου, μουσικοθεατρική βραδιά (παράσταση Οπερέτας) και θεατρική βραδιά με τις «Θεσμοφοριαζουσες» του Αριστοφάνη και πολλά άλλα.

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας πολιτιστικού συλλόγου Απόλπαινας
Επομενο αρθρο
Άγριο έγκλημα με θύμα 43χρονο στη Χαλκίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.