HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΟι θαλασσινές λιθιές!!

Οι θαλασσινές λιθιές!!

Μοιάζουν με τεράστιες «λιθιές» μέσα στη θάλασσα! Δίπλα ακριβώς από τη Μαρίνα και μπροστά από τους δυο πρώην σκουπιδότοπους –είναι στο στάδιο της ανάπλασης- κατασκευάστηκαν από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διάνοιξη του διαύλου, δυο τεράστιες σε μήκος «λιθιές».

DSCN1199

DSCN1201

Η πρώτη μάλιστα σε σχήμα, μοιάζει με φιδάκι! Έτσι μεταξύ της θάλασσας και της ακτής έχει δημιουργηθεί ένα μικρό ποταμάκι. Η άλλη είναι σε ευθεία γραμμή και σχηματίζει μια λιμνούλα. Σήμερα μάλιστα τα πουλιά είχαν πάρει θέση πάνω στις πέτρες.

DSCN1202

DSCN1208

Πριν από λίγο καιρό, όταν ακόμα κατασκευάζονταν, είχαμε ρωτήσει κάποιον υπεύθυνο. Μας ανέφερε ότι αυτές οι λιθιές έχουν σκοπό να συγκρατούν τα φερτά υλικά από τους σκουπιδότοπους για να μην κλείνει ο δίαυλος.

DSCN1206

DSCN1207

DSCN1217

Αν αυτός είναι ο λόγος, με δεδομένο ότι οι δυο σκουπιδότοποι έχουν σχεδόν αναπλαστεί και δεν υπάρχουν σκουπίδια για να πέσουν στη θάλασσα, θεωρούμε ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και μπροστά από τον εν ενεργεία σκουπιδότοπο. Εκεί ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος….

Προηγουμενο αρθρο
Μια διπλή αθλητική γιορτή στον Άγιο Πέτρο
Επομενο αρθρο
Προσέγγιση της μορφολογίας των κτιρίων της Λευκάδας μέσω των τοπικών κατασκευαστικών ιδιαιτεροτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.