HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟι τελευταίες αναλαμπές ενός «ακούραστου εργάτη»

Οι τελευταίες αναλαμπές ενός «ακούραστου εργάτη»

Στο δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Εγκλουβής ο φωτογράφος Ernacteam βρήκε και φωτογράφισε αυτό το αυτοκίνητο τύπου: Mercedes 1113 HDR, το 2006.

Το αυτοκίνητο μοιάζει παλιό και εγκαταλελειμμένο, έχει κλείσει τον κύκλο της ζωής του. Ο φωτογράφος όμως το περιποιήθηκε χρωματικά δίνοντας του λάμψη και φωτεινότητα. Οι τελευταίες αναλαμπές σε έναν, ακούραστο εργάτη, όπως έχει ονομαστεί το συγκεκριμένο φορτηγό.

Όπως αναφέρει το περιοδικό: https://troxoikaitir.gr/

Ας γυρίσουμε τον χρόνο αρκετά πίσω, στις 5 Μαρτίου 1959, όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα μοντέλο με κοντή μούρη, το L322 το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε 1113. Σημείωσε σημαντικό αριθμό πωλήσεων παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, συνδυάζοντας κάποια βασικά πλεονεκτήματα, όπως αξιοπιστία, χαμηλή κατανάλωση και εύκολη συντήρηση. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε μέχρι και σήμερα εκτελούν τοπικά ή μακρινά δρομολόγια, με τους ιδιοκτήτες τους να μην θέλουν να τα αποχωριστούν. Ο κινητήρας του είναι ο ΟΜ 352 ο οποίος αποδίδει 126 ίππους και έχει κυβισμό 5.675 κ.εκ. Συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο της ZF πέντε ταχυτήτων.

Προηγουμενο αρθρο
Μηνύματα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο Φιλανθρωπικού Συλλόγου ΦΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.