HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟι τιμές των καυσίμων και η ύβρις στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Οι τιμές των καυσίμων και η ύβρις στο Δημοτικό Συμβούλιο!

ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: Υγραέριο αυτοκινήτων Πρέβεζα 0,569 Λευκάδα 0,798

Σε χθεσινό ταξείδι εκτός Λευκάδας, διαπίστωσα για μια ακόμη φορά πόσο  ακριβότερα είναι τα καύσιμα στην Λευκάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα: πρατήριο καυσίμων στο  Λούρο Πρέβεζας πωλούσε το LPG (Υγραέριο για αυτοκίνητα) στην τιμή των 0,569 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Λευκάδα χρεώνεται από 0,779 μέχρι 0,798 ευρώ το λίτρο, δηλαδή από 36,9 μέχρι 40,24 % ακριβότερα.. Η διαφορά είναι τεράστια.

Πετρέλαιο θέρμανσης 0,75 ευρώ το λίτρο, και στην Λευκάδα 0,85 ευρώ το λίτρο. Διαφορά 13%. Ανάλογες τιμές σε όλο τον Νομό Πρεβέζης.

Περιμένουμε από τις αρχές του τόπου, Αντιπεριφερειάρχη ή Δήμαρχο, όποιος έχει τις αρμοδιότητες, να διερευνήσει το θέμα και να μας ενημερώσει.

Ακόμη κι αν διαπιστωθεί ότι η διαφορά οφείλεται στην πολιτική των εταιρειών, σίγουρα αντιβαίνει τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς. Καλό είναι λοιπόν η πολιτική ηγεσία του τόπου, Βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος και λοιποί Πολιτευτές, να ασχοληθούν με τα τρέχοντα ζητήματα του τόπου που είναι καυτά, όπως αυτό των καυσίμων, που είναι διαχρονικό και κάποτε πρέπει να παρέμβει κάποιος, ώστε τα καύσιμα στην Λευκάδα να χρεώνονται από τις εταιρείες, όσο και στην Ακαρνανία ή την Πρέβεζα, αφού έχουμε το ίδιο κοστολόγιο.

Ας σταματήσουν λοιπόν όλο το πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης του τόπου να ασχολούνται διαρκώς και επίμονα με έναν αιρετό, που ζήλεψε την δόξα του Κούλογλου και του Καψιώχα, κι ας ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα.

Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Στην υπηρεσία των πολιτών το δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής doctonnext2me από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Νέα παράταση (11η), παράδοσης του έργου «Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών» Βασιλικής!

3 Σχόλια

  1. Π.Δ.
    25 Απριλίου 2020 at 15:30 — Απάντηση

    Δε θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλα στην Αθηνα βρίσκεις αμολυβδη με €1,15. Η Λευκάδα προφασίζεται διαχρονικά το κόστος τω μεταφορικών. Μια ζωη μας κλέβανε!!

  2. Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ
    24 Απριλίου 2020 at 20:30 — Απάντηση

    Σε κάθε περίπτωση η πραγματικότητα είναι ότι ο Πρεβεζάνος καταναλωτής βάζει 30 λίτρα LPG με 18 ευρώ και ο Λευκαδίτης για την ίδια ποσότητα θέλει 24.
    Εγώ σαν καταναλωτής ζητάω προστασία. Με διαφορά τιμής 40% κάποιος με εκμεταλεύεται. Μια προσεκτική ανάγνωση θα σας πείσει ότι ρίχνω την ευθύνη στις εταιρείες. Κάτι ξέρω και εγώ από την αγορά.
    Τώρα ο πρατηριούχος που πουλάει LPG 0,798 έχει κόστος (με μικτό κέρδος 7%) 0,746. Δηλαδή η εταιρεία πουλάει στο δικό της πρατήριο ΛΙΑΝΙΚΑ 0,569, προφανώς με κέρδος, γιατί κάτω του κόστους δεν μπορεί να πουλάει, και ΧΟΝΔΡΙΚΑ 0,746. Πουλάει δηλαδή 31% ακριβότερα στην χονδρική από την λιανική. Αυτό είναι καταστρατήγηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και εκμετάλευση της δεσπόζουσας θέσης των εταιρειών στην αγορά. Το ίδιο ισχύει και για εταιρείες που ενδεχομένως δεν έχουν δικά τους πρατήρια.
    Αν εκφράζετε θέσεις πρατηριούχων πρέπει να φρονίσετε να αντιμετωπίσετε το θέμα μέσω των συνδικαλιστικών σας φορέων και των πολιτικών, γιατί αν μια εταιρεία λειτουργήσει δικό της πρατήριο στην Λευκάδα με τέτοιες τιμές, θα κλείσουν όλα τα ιδιωτικά πρατήρια. Και μόλις κλείσουν όλα τα πρατήρια πρατηριούχων οι εταιρείες θα μας εκμεταλευτούν ακόμη περισσότερο. Εχουμε δηλαδή κοινά συμφέροντα.
    Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ

  3. Απάντηση στον Παράξενο
    24 Απριλίου 2020 at 18:40 — Απάντηση

    Να ενημερώσετε τον Παράξενο ότι οι φωτογραφίες από το τοτέμ τιμών του παρατηρητηρίου με σήμα AXON έχει να κάνει με πρατήριο αλυσίδας εταιρείας πετρελαιοειδών….και όχι με πρατηριουχο….το 80% της αγοράς των πρατηρίων της Πρέβεζας αποτελείται από πρατήρια εταιρειών και όχι πρατηριουχων όπως είναι στη Λευκάδα….
    Για να καταλάβετε ο πρατηριουχος της Λευκάδας συνεργάτης εταιρείας πετρελαιοειδών αγοράζει από την εταιρεία και πουλάει συν το κέρδος του…σε μια αγορά όπως η Λευκάδα που έχει διαφορετική τιμολόγηση αποτί η Πρέβεζα ακόμη και αν τα πρατήρια της Πρέβεζας ήταν πρατηριουχων…. καθόλα νόμιμα λοιπόν οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα στην αγορά της κάθε περιοχής…..και δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική ρύθμιση γι’αυτό….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.