HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟ Αγώνας της Ερωφίλης

Ο Αγώνας της Ερωφίλης

(Στις 23 Δεκεμβρίου είχαμε δημοσιεύσει την φωτογραφία της Ερωφίλης στην Βασιλική φωτογραφημένη από τον Γιάννη Μεσσήνη. Σήμερα από το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας πληροφορηθήκαμε για την περιπέτεια της.)

Κάθε απόγευμα, 365 ημέρες το χρόνο ταΐζουμε τα αδέσποτα στο λιμάνι της Βασιλικής. Ξέρουν την ώρα και περιμένουν. Η Ερωφίλη είναι μια από τις πιο παλιές γάτες. Αγρίμι, κανείς δεν μπορούσε να την πλησιάσει. Ώσπου ένα βράδυ βρέθηκε με ένα πλαστικό σακουλάκι στο κεφάλι, να της δυσκολεύει την αναπνοή. Το ένστικτό της την οδήγησε για πρώτη φορά να εμπιστευτεί και να την ελευθερώσουμε. Έκτοτε ήταν πάντα πιστή στο ραντεβού μας για φαγητό και χάδια!

12 Φλεβάρη, απόγευμα, η Ερωφίλη κείτεται στο οδόστρωμα σχεδόν παράλυτη με αίμα στο στόμα και δυσκολία στην αναπνοή. Πρώτη εκτίμηση, τροχαίο. Όμως οι εξετάσεις δείχνουν διόγκωση στομάχου. Είχε φάει “κάτι τοξικό”… Για πέντε μέρες δίνει μάχη. Βρίσκεται σε ημικοματώδη κατάσταση. Καμία βελτίωση. Δεν φαίνεται άλλη λύση από την ευθανασία. Αλλά μας ξεγέλασε. Την ημέρα που ορίστηκε το ραντεβού το ίδιο πρωί αντέδρασε. Απέκτησε επαφή με το περιβάλλον και όχι μόνο. Αντέδρασε με γουργουρητά στα χάδια και στην παρουσία αυτών που  την φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Για δύο ακόμα μέρες παρέμεινε στον ορό. Και μετά αρχίζει να τρώει μόνη της. Η Ερωφίλη ξεγέλασε και εμάς και τον θάνατο.

Μετά από δέκα μέρες νοσηλεία βρίσκεται στο σπίτι εθελοντή για την συνέχιση της θεραπείας. Τρώει και σηκώνεται αλλά η αστάθεια στο βάδισμα και η απώλεια ισορροπίας δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι αυτό που τη “φίλεψαν” θα αφήσει τα σημάδια του. Ένα μόνο είναι σίγουρο. Για το υπόλοιπο της ζωής της θα ζήσει με ασφάλεια, φροντίδα και πολλή αγάπη.

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το (43ο) φύλλο της εφημερίδας «Αντίλαλοι από τους Σκάρους»
Επομενο αρθρο
Aurinkomatka: Ακυρώνονται τα πακέτα για Σαντορίνη, Σύβοτα, Λευκάδα & Πάργα το Μάιο – Ποια διατηρούνται

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.