HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ «ΔΑΛΑΪ» και η «ΛΑΜΑ» πετάχθηκαν σαν τα σκουπίδια…

Ο «ΔΑΛΑΪ» και η «ΛΑΜΑ» πετάχθηκαν σαν τα σκουπίδια…

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

 Ο «ΔΑΛΑΙ» και η «ΛΑΜΑ», πετάχθηκαν σαν τα σκουπίδια…

Τα δύο μωρά, όχι πάνω από τεσσάρων εβδομάδων, βρέθηκαν πεταμένα δίπλα στα σκουπίδια στην πλατεία των Καρυωτών, πριν μία εβδομάδα. Τον «Δαλάι», τον βρήκε ο κος Θοδωρής, στην μέση του δρόμου, με ολόκλειστα μάτια χτυπημένος από ιό, το προηγούμενο Σάββατο. Μας πήρε τηλέφωνο και τον πήγε κατευθείαν στον κτηνίατρο. Το μικρό ήθελε πολυήμερη θεραπεία για να συνέλθει, οπότε το αναλάβαμε, χωρίς δισταγμό. Ήδη έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος, παρ’ όλο που η αναπνοή του και τα μάτια του είναι σε κακή κατάσταση και θα πάρει καιρό να βελτιωθούν.

Την αδελφή του την «Λάμα», την βρήκε περαστικός, να φωνάζει μέσα στην σούδα, δίπλα από τα σκουπίδια. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε, αλλά δεν βρήκαμε άλλα γατάκια τριγύρω, ζωντανά ή πεθαμένα. Η «Λάμα», σαφώς μικρότερη από τον αδελφό της, και πολύ ταλαιπωρημένη, καθώς βρέθηκε 3 μέρες μετά, εκδήλωσε τα συμπτώματα αργότερα, αλλά πολύ πιο βαριά. Πνευμόνι σε κακά χάλια, υποθερμία, ανορεξία κλπ…

Όλη την εβδομάδα παλεύαμε να στηρίξουμε την μικρούλα, περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή να πεθάνει. Σήμερα το απόγευμα, αρχίσαμε να ελπίζουμε. Έτρεξε με τα άλλα γατάκια, εκδήλωσε διάθεση να φάει μόνη της και κούρνιασε στην αγκαλιά του αδελφού της τιτιβίζοντας χαρούμενη.Ποιος είναι ο άλλος πιτσιρίκος που την αγκάλιασε και την φρόντισε ; (φωτογραφία)

Ο Αθηναγόρας! Ο μικρούλης που σώθηκε από περαστικούς όταν τον πέταξαν στον δρόμο έξω από το παλιό νοσοκομείο (προηγούμενη ανάρτηση). Ελπίζουμε αύριο να πάνε όλα καλύτερα…

Προηγουμενο αρθρο
Γαμπρός και νύφη πήγαν στην εκκλησία με ενδυμασίες του 1821 – Βίντεο
Επομενο αρθρο
12η συνάντηση σεμιναρίου Ιστορίας και Τέχνης - βίντεο της προηγούμενης συνάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.