HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μεγανήσι

Ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μεγανήσι

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

(Μεγανήσι Λευκάδας)

Με όλη τη μοναστηριακή τάξη εορτάσαμε και φέτος τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μια από τις κορυφαίες δεσποτικές εορτές της Εκκλησίας μας, στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης Μεγανησίου, Μετόχι της Ι.Μ Φανερωμένης Λευκάδας .

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου εψάλη ο Εσπερινός της εορτής. Ο Ηγούμενος της Ι. Μονής π. Νικηφόρος και ο ιερέας του νησιού π. Ελευθέριος τέλεσαν τον Εσπερινό και την αρτοκλασία. Μεταξύ των πιστών ήταν ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας και ο Μεγανησιώτης δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόριος Κατωπόδης.

Για το νόημα της εορτής μίλησε ο δάσκαλος – Θεολόγος Χρ. Γιάννης Φουρλάνος.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου (ημέρα της εορτής), ο ηγούμενος π. Νικηφόρος τέλεσε τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Για την εορτή μίλησε ο θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Τσιλιμπώκος.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο π. Νικηφόρος τόνισε ότι η Μεταμόρφωση είναι στόχος κάθε πιστού και κάλεσε τους κατοίκους του Μεγανησίου να αγκαλιάσουν το Μετόχι, προς πνευματική τους ωφέλεια.

Ακολούθησε καφές και μοναστηριακό κέρασμα στους πιστούς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος.

Δάσκαλος – Θεολόγος.   

Προηγουμενο αρθρο
Νικολής Λευκάδος: Έτοιμοι και φέτος!
Επομενο αρθρο
Η Καλοκαιρινή Συναυλία της Φιλαρμονικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.