HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠαγκόσμια Ημέρα χορού και η Λευκάδα χορεύει στην πλατεία της Βόνιτσας

Παγκόσμια Ημέρα χορού και η Λευκάδα χορεύει στην πλατεία της Βόνιτσας

Παγκόσμια Ημέρα Χορού χτες και 7 σύλλογοι και σωματεία της Λευκάδας προσκλήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου – Βόνιτσας «Η ΘΕΤΟΚΟΣ», σε ένα αντάμωμα χορού στην κεντρική πλατεία της Βόνιτσας. Συνολικά 18 σωματεία πήραν μέρος στην εκδήλωση πλημμυρίζοντας  την πλατεία της Βόνιτσας νιάτα και ομορφιά σε ένα πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Η Λευκάδα έχε την τιμητική στην εκδήλωση αφού το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με μουσικές και χορούς από τη Λευκάδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Τα σωματεία που έλαβαν μέρος από τη Λευκάδα όπως αναγράφονται στην αφίσα: Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδριού «Αλέξανδρος», Στέκι Πολιτισμού «Αγερμός», Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών «Ο Φωτεινός», Αθλητικός εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραντοχωρίου «Αυγερινός», «Απόλλωνας» Καρυάς, Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι», μορφωτικός σύλλογος Καλλιγωνίου.

Ήταν μια εκδήλωση άψογα οργανωμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου – Βόνιτσας «Η ΘΕΤΟΚΟΣ», και τον χοροδιδάσκαλο Βασίλη Μπίτση. Τα μέλη του συλλόγου δούλεψαν σκληρά για την προετοιμασία καθώς και τα κεράσματα των 500 και πλέον παρευρισκόμενων, που ετοιμάστηκαν από τις γυναίκες του Συλλόγου.
 Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα προσφέροντας κέφι,  χορό και διασκέδαση και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 Κυρίως έγινε αφορμή να πιαστούν από  το χέρι, να χορέψουν δίπλα δίπλα και αντικριστά,  χορευτές από γειτονικές περιοχές, σε ένα τεράστιο κύκλο σαν ένα μεγάλο πανηγύρι.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμος φωτίζει μπλε την ξύλινη γέφυρα για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες
Επομενο αρθρο
Ψήφισμα της «Εταιρείας Λευκαδικων Μελετών» για το θάνατο του Πανταζή Παξινού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.