HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ«Παιχνίδια του νερού και των χρωμάτων» της Ρούλας Γουρζή

«Παιχνίδια του νερού και των χρωμάτων» της Ρούλας Γουρζή

Την Δευτέρα 4/12 άνοιξε για το κοινό η Έκθεση Ζωγραφικής της Ρούλας Γουρζή με τιτλο: «Παιχνίδια του νερού και των χρωμάτων» στην  αίθουσα Τέχνης «Θ. Στάμος» στην πλατεία Μαρκά.

Η Ρούλα Γουρζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φυσικός στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Διατέλεσε καθηγήτρια  σε Γυμνάσια και Λύκεια της Νότιας Λευκάδας.

Από  πάντα ασχολούνταν με το σχέδιο όμως  το 2005  παρακολουθεί μαθήματα ακουαρέλας  στη ΝΕΛΕ από την γερμανίδα ζωγράφο Tia Bley. Είναι μια καθοριστική στιγμή. Συνεχίζει και τα επόμενα χρόνια τα μαθήματα με την ίδια δασκάλα. Επίσης για λίγο μυήθηκε στο σχέδιο και τις σκιές από την κυρία Χαρά Σαΐτη. Έχει μια ιμπρεσσιονιστική ματιά χρησιμοποιεί πολλαπλά επίπεδα χρωμάτων και της αρέσουν τα δυνατά χρώματα.

Έχει συμμετάσχει το 2010 σε ομαδική έκθεση μαθητών της κυρίας Bley, το 2015 στην έκθεση, Ένα  φως μες στο χειμώνα, μαζί με την Νούλα Μπαζίνα, και τώρα είναι η 1η ατομική της έκθεση με τίτλο, Παιχνίδια του νερού και των χρωμάτων. στην αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος στην πλατεία Μαρκά.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 16 Δεκεμβρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο: 11.00 – 13.00 & 18.00 – 20:30

Προηγουμενο αρθρο
Φιλαρμονική:  διήμερη γενέθλια  συναυλία αφιέρωμα στην σπουδαία Μαρία Κάλλας
Επομενο αρθρο
Προκήρυξη Κληροδοτήματος Θωμά Καπογεωργάκη για οικονομική ενίσχυση 5 οικονομικά αδύναμων γυναικών...

1 Σχόλιο

  1. Αναγνώστης
    8 Δεκεμβρίου 2023 at 21:26 — Απάντηση

    Ο τίτλος της έκθεσης μου θύμισε τα «ηχερά» χρώματα της ποίησης του Ελύτη, αλλά και το ….Τι εύκρατη που γίνεται η σκέψη όταν τα μπλε σου βγαίνουν περίπατο!
    Κι εδώ η κα Γουρζή «έβγαλε περίπατο την ψυχή της»… ζωντάνεψε έναν άψυχο καμβά …μετατρέποντας τον σε μια υπέροχη έκφραση τέλειας καλλιτεχνικής ποιότητας.
    Εκπληκτική δουλειά σε όλα τα έργα, με «ηχερά» χρώματα , γοητεία και φως , χωρίς καμιά υπερβολή στην ζωντάνια και την απόδοση.
    Είχε απόλυτο δίκιο η εξαίρετη Tia Bley όταν έλεγε: «Ζώντας η ίδια σε ένα νησί, δεν είναι άξιο απορίας το ότι η θάλασσα με τις ακρογιαλιές της και ο ουρανός αποτέλεσαν για εκείνη την κύρια πηγή έμπνευσής της. Βάζει το άσπρο χαρτί σαν φόντο, σαν το πιο φωτεινό σημείο του πίνακα, χρησιμοποιώντας το σαν αντικαθρέφτισμα του ήλιου στα αντικείμενα, καθώς και σαν λεπτές γραμμές γεμάτες διαφάνεια! Αυτό το φως αναλύεται σε πολλά χρώματα που ανταποκρίνονται στην ευαισθησία του καλλιτέχνη!»
    Είθε η χαρισματική καλλιτέχνιδα να είναι πάντα καλά ώστε να συνταιριάζει την ομορφιά της ψυχής της με την ομορφιά της τέχνης της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.