HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρουσίαση Συλλογικού Τόμου: Το Σχολείο στα Ιόνια Νησιά 1864-2021

Παρουσίαση Συλλογικού Τόμου: Το Σχολείο στα Ιόνια Νησιά 1864-2021

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του Συλλογικού Τόμου της Ιστορίας της Εκπαίδευσης με τίτλο: «Το Σχολείο στα Ιόνια Νησιά: 1864-2021, Εκατόν πενήντα επτά χρόνια ελληνικής εκπαίδευσης». Η παρουσίαση θα είναι υβριδική, με φυσική παρουσία και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση και γίνεται στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στις 7:00 μμ.

Η επιτυχής έκδοση του Συλλογικού Ιστορικού Τόμου που αφορά την πορεία της εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά από την ενσωμάτωση των Επτανήσων στην Ελλάδα, το έτος 1864, έως το 2021, υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων με την αρωγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Σκοπός της παρούσας έκδοσης είναι η αποτύπωση των πεπραγμένων στο χώρο της εκπαίδευσης, μεταξύ των ετών 1864-2021 και η δημιουργία της επιστημονικής παρακαταθήκης ιστορικών δεδομένων, προκειμένου να υπάρξει για πρώτη φορά επίσημη καταγραφή των σχετικών στοιχείων και να δοθεί η δυνατότητα  σε αναγνώστες και μελετητές να έχουν πρόσβαση σε αυτή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ  ΝΗΣΩΝ 

Παρουσίαση Συλλογικού Τόμου Ιστορίας της Εκπαίδευσης με τίτλο:  «Το Σχολείο στα Ιόνια Νησιά: 1864-2021 Εκατόν πενήντα επτά  χρόνια ελληνικής εκπαίδευσης».  

Χώρος διεξαγωγής: Ιόνιος Ακαδημία 

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ώρα 19:00 

18:30 – 19:00 Προσέλευση (καλωσόρισμα-καφέ/μπουφέ) 

19:00 Χαιρετισμοί επισήμων 

19:30 – 20:30 

Παρουσίαση Βιβλίου 

Θεόδωρος Παππάς, Καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και  Μουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου 

Δημήτριος Μεταλληνός, ΕΔΙΠ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και  Μουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου  Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων 

Γεώργιος Αλεξανδράτος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου 2ου ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων Μιλτιάδης Γκαμπρέλας, π. Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας Ευάγγελος Αγγελούσης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου 

Πέτρος Αγγελόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, επιμελητής  Συλλογικού τόμου Ιστορίας της Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων 

Μουσικό πρόγραμμα από Quinteto χάλκινων πνευστών 

Συμμετέχει το κουιντέτο χάλκινων πνευστών: Διονύσης Μαρτίνης (τρομπέτα), Παναγιώτης  Κεφάλας (τρομπέτα) Κώστας Σαΐνης (κόρνο), Σπυρίδων Ρουβάς (τρομπόνι), Σπύρος Θύμης (τούμπα) 

Η εκδήλωση θα προβάλλεται σε απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου στον σύνδεσμο: https://youtu.be/tdgN8wZnGhQ

Προηγουμενο αρθρο
Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά
Επομενο αρθρο
Ισόβια κάθειρξη και 11 έτη επέβαλε το δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.