HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠλημμύρισε πάλι το Βλυχό

Πλημμύρισε πάλι το Βλυχό

(Η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα, Δευτέρα, το πρωί. Μετά τις συνεχόμενες σημερινές νεροποντές, αυτή τη στιγμή η κατάσταση θα είναι πλέον… γλαφυρή.)

Τα τελευταία πολλά χρόνια που παρακολουθούμε τα τοπικά πράγματα, υπάρχει ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια. Οι πλημμύρες στο Βλυχό μετά τις βροχές. Κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση.

Φουσκώνει η θάλασσα, πλημμυρίζει η στεριά και τα όρια στεριάς και θάλασσας γίνονται αδιάκριτα. Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα τόσο στο χωριό, όσο και στα οδικό δίκτυο. Ο δρόμος που διέρχεται από το Βλυχό είναι ο βασικός επαρχιακός δρόμος.

 Τα αίτια είναι γνωστά, τα καιρικά φαινόμενα που ευνοούν τις πλημμύρες, επίσης γνωστά αλλά   δεν έχουμε ακούσει για κάποια μέριμνα, (έκτος και αν μας διαφεύγει), που να προβλέπει την αντιμετώπιση του προβλήματος, παρότι οι τοπικοί άρχοντες είναι λαλίστατοι.

Ο βουλευτής «τρέχει»  την κατασκευή της μαρίνας. Με δεδομένο ότι αυτό το έργο, όπως και όλα τα έργα, θα πάρει πολλά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, μήπως λέω, η αυτοδιοίκηση κάνει κάτι, ώστε μέχρι  την ολοκλήρωση της μαρίνας να υπάρχει το χωριό!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι χθεσινές από το Nidri Web.

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια Τηλυκράτη για τον πρόωρο χαμό του Φώτη Μπάλτσα
Επομενο αρθρο
Παρέμβαση του βουλευτή Θανάση Καββαδά στο Περιφερειακό Συμβούλιο

4 Σχόλια

  1. ΧΒ
    10 Δεκεμβρίου 2021 at 14:57 — Απάντηση

    Γιωργο Γαβριλη …οχι πριν 40 αλλα πριν 50 επι Δαυιδ Καββαδα το 1972 εγινε ο παραλιακος δρομος

    • Γιώργος Γαβρίλης
      16 Δεκεμβρίου 2021 at 09:21 — Απάντηση

      Α, είμαι τόσο μεγάλος!!! Ευχαριστώ πολύ ! Πέραν αυτού του μη ευκόλως αποδεκτού γεγονοτος, δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας.

  2. Νίκος Καββαδας
    3 Δεκεμβρίου 2021 at 15:08 — Απάντηση

    Το υπέδαφος του δρόμου στα σημεία που πλημμυρίζει είναι λασπώδες και με τη συνεχή διέλευση μπετονιερων και λοιπών βαρέων οχημάτων έχει πάθει μικρή καθίζηση, με λίγη επιπλέον τοπική ασφαλτόστρωση θα λυθεί το ζήτημα.

  3. Γιώργος Γαβρίλης
    1 Δεκεμβρίου 2021 at 18:24 — Απάντηση

    Βιολέτα καλησπέρα, τι να κάνουν δηλαδή , θυμάσαι το Βλυχό πριν 40 χρόνια; Ο δρόμος ήταν από μέσα κι εκει που σήμερα είναι ο δρόμος δεν πέρναγες , Βούρλα και λάσπη.
    Τι να κάνει κι η θάλασσα, μπαζωσε, μπαζωσε και να ογκόλιθους και να μπάζωμα και νέα μπαζώματα ενόψει της μαρίνας, να λες καλά που δεν έχει φτάσει η θάλασσα στα Χαραδιατικα!

    Δεν μας φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μάλιστα ρωτα και γηραιότερους , δεν βρέχει όπως έβρεχε παλιότερα, για αυτό και κλείσανε όλα τα λαγκάδια…

    Δυστυχώς δεν υπάρχει επιστροφή, όποτε θα βρέχει , αλιμονο σε όποιον έχει την ατυχία να την πληρώσει και εμείς θα λέμε τα ίδια και τα ίδια!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.