HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠοιον εξυπηρετεί η «μυστικότητα» του Δήμου για την αυριανή σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου;

Ποιον εξυπηρετεί η «μυστικότητα» του Δήμου για την αυριανή σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου;

Για αύριο Τρίτη 18/10, στις 16: 00, υπάρχει προγραμματισμένη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας. Η συνήθης τακτική μέχρι τώρα από την μεριά του δήμου, ήταν οι δημόσιες  προσκλήσεις των τακτικών συνεδριάσεων του ΔΣ  να στέλνονται στους δημοτικούς συμβούλους και στα ΜΜΕ δύο ή τρεις μέρες νωρίτερα. Μια τακτική που ακολουθείται πολλά πολλά χρόνια. Τακτική που δεν ακολουθήθηκε αυτή τη φορά. Σήμερα είναι Δευτέρα και  ακόμα περιμένουμε την πρόσκληση.

 Αν ήταν μια οποιαδήποτε σύγκληση συμβουλίου θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι ξεχάστηκε. Η συγκεκριμένη όμως, περιλαμβάνει ένα θέμα πολύ σοβαρό που πιστεύουμε πως ήταν και ο λόγος που δεν στάλθηκε για να μην πληροφορηθεί ο κόσμος.

Την πρόσκληση που δημοσιεύουμε παρακάτω ζητήσαμε και μας έστειλε σήμερα το μεσημέρι δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος την  έλαβε από την Παρασκευή (14/10) στις 13:10.

Πρώτο θέμα στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο είναι:  Ψήφισμα Δ.Σ. συμπαράστασης σε δημότες αναφορικά με την δίωξη της εταιρείας «Νotion Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε» να κινηθεί αστικά εναντίον τους, καθώς και έκφραση υποστήριξης αιρετών και των ενεργειών τους.

  Αν η είδηση ήταν αναρτημένη από την Παρασκευή όλος ο κόσμος θα μπορούσε να λάβει γνώση της και ακόμα να φροντίσει να παρευρεθεί την Τρίτη στο δημαρχείο.  Η μέχρι αυτή τη στιγμή (17/10 και ώρα 5:15 το απόγευμα), αποσιώπηση της πρόσκλησης, ποιους λέτε να εξυπηρετεί;

Και εμείς, αλλά και ο κάθε αναγνώστης αυτό που σκέφτεται είναι πως εσκεμμένα «ξεχάστηκε» να σταλεί η πρόσκληση, έτσι ώστε αύριο στο δημαρχείο να παρευρεθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι πολίτες.  Σκέψη κουτή και βλακώδης. Δεν γνωρίζουν εκεί στο δημαρχείο πως η δύναμη του Δημάρχου είναι οι πολίτες, ακόμα και οι αυτοί που διαμαρτύρονται; Για μια ακόμα φορά κρίμα, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/10 όπως αντικαταστάθηκαν με αυτές του άρθρου 74 του Ν. 4555/18, της παρ.1β του άρθρου 177 του Ν. 4635/19 και καθώς και τις δ/ξεις των άρθρων 41 και 78 του Ν. 4954/22 & την υπ’ αρ. 375/39167/02-06-2022 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε δημόσια Μεικτή (με τηλεδιάσκεψη μέσω εφαρμογής Webex & δια ζώσης στο Διοικητήριο-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00 για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΘΕΜΑ 1ο: Ψήφισμα Δ.Σ. συμπαράστασης σε δημότες αναφορικά με την δίωξη της εταιρείας «Νotion Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε» να κινηθεί αστικά εναντίον τους, καθώς και έκφραση υποστήριξης αιρετών και των ενεργειών τους.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Λευκάδας οικονομικού έτους 2022 & 6ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2022.
Εισηγητές: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος
Σπυρίδων Λύγδας, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 3ο: Απόφαση Δ.Σ. περί παραχώρησης ακινήτου Ο.Τ. 432 έκτασης 10.209,25 τ.μ., ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, στο Δήμο Λευκάδας για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων (σχολικών κτιρίων) και για ανέγερση Δημαρχείου.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 4ο: Απόφαση Δ.Σ. που αφορά στον ορισμό δημοτικής συμβούλου δικαιούχου αποζημίωσης λόγω συμμετοχής της σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της βεβαίωσης μονίμου κατοικίας του άρθρου 279 του Ν. 3463/06 και της απόστασης του οικισμού στον οποίο βρίσκεται η κατοικία της από την έδρα του Δήμου μας (άρθρο 1 ΚΥΑ 11836/17-4-2018 (ΦΕΚ1417/τ.Β ́/25-4-2018).
Εισηγητής: Στυλιανός Ρόκκος, Πρόεδρος Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 5ο: Απόφαση Δ.Σ. για καθορισμό χρόνου λειτουργίας σε εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Λευκάδας.
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 6ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λευκάδας ως συνδιοργανωτή στις εκδηλώσεις Πολιτιστικών και Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων και επιχορήγησή τους για το έτος 2022.
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος

Προηγουμενο αρθρο
«Φωτοκύτταρο»: εκλογή νέου ΔΣ, πρόσκληση για μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας
Επομενο αρθρο
Το Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας καλεί τους πολίτες την Τρίτη 18/10 και ώρα 4:00 μ.μ. στο δημαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.