HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠρος του κυρίους: βουλευτή Λευκάδας, δήμαρχο Λευκάδας, δημοτικούς συμβούλους, πρόεδρο Δ.Λ.Τ.

Προς του κυρίους: βουλευτή Λευκάδας, δήμαρχο Λευκάδας, δημοτικούς συμβούλους, πρόεδρο Δ.Λ.Τ.

Αφορά: «αξιοποίηση» περιοχής Κάστρου. Έκκληση τελευταίας στιγμής.

Κύριοι,

Επιτρέψατε μου μερικές σκέψεις σχετικά με το θέμα που απασχολεί όλους μας αυτές τις μέρες και που η έκβασή του θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την ζωή των κατοίκων αυτού του νησιού τώρα και αυτών που έρχονται μελλοντικά.

Κατ’ αρχάς:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας σαν διαχειριστής της περιοχής του Κάστρου προτού προχωρήσει στην επιχείρηση, «αξιοποίηση», που με απόλυτη βεβαιότητα θα μετατρέψει την παραλία σ’ ένα σύνολο ομπρελοκαθισμάτων διώχνοντας μας από αυτή, θα έπρεπε να ενημερώσει και στην συνέχεια να ζητήσει την γνώμη του κύριου κατόχου της περιοχής αυτής, που δεν είναι η εκάστοτε μη εκλεγμένη Αρχή του ΔΛΤ  αλλά ο Λευκαδίτικος Λαός.
Αν αυτό το έκανε, δεν θα είχαμε φτάσει εδω!

Ασφαλώς δεν είμαστε στην Ελβετία που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση γίνεται δημοψήφισμα. Είμαστε όμως μια χώρα που προ 2500 ετών, περίπου, ανακάλυψε τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Γι’ αυτό τολμώ να πάρω τον λόγο αυτών που δεν ερωτήθηκαν ακόμα και δεν έμαθαν τι σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή του Κάστρου. Όχι δεν πρέπει να φτάσουμε στη θέση να χάσουμε το Κάστρο, όπως μέχρι σήμερα γνωρίζουμε και αγαπάμε. Αυτό όχι τόσο για χρηματικούς (ξαπλώστρες) αλλά προπάντων  για συναισθηματικούς και λόγους ασφάλειας.
Συναισθηματικούς, γιατί εκεί είναι κοντά και πάμε για μπάνιο από όταν γεννηθήκαμε.
Ασφάλειας, γιατί στην υπόλοιπη περιοχή μέχρι τον Αϊ Γιάννη λόγω της ολισθηρής πλάκας που υπάρχει, η πρόσβαση στη θάλασσα είναι άκρως επικίνδυνη, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται από τους ντόπιους που, γνωρίζοντας αυτό, συνωστιζόμαστε στο Κάστρο.

Κύριε Δήμαρχε, διαβάζοντας μια συνέντευξη που δώσατε σε τοπική εφημερίδα για το θέμα του Κάστρου, χάρηκα για την απάντηση που δώσατε στην κυρία μητέρα σας, όταν σας εξέφρασε τους φόβους της σχετικά με το τι θα γίνει εκεί. Την καθησυχάσατε.

Κύριε Βουλευτή, συγγνώμη αλλά η σιωπή σας για το θέμα αυτό είναι ανεξήγητη.

Αυτά γενικά.

Δεν θέλω να αναφερθώ, γιατί ασφαλώς όλοι σας γνωρίζετε τις μεθοδεύσεις που έγιναν ενάντια στη Νομοθεσία προστασίας κοινόχρηστων, αρχαιολογικών, και ΕΥΡΩΠΗ 2000 χώρων  και διπλής αρνητικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής επιτροπής Λευκάδας, για να δοθεί η άδεια αυτή.
Καθένας από εσάς, κύριοι, γνωρίζει αυτό καλά και θα πρέπει να σκεφτεί πολύ προτού αποφασίσει για την τύχη της περιοχής αυτής.

Το περίπτερο ασφαλώς δεν επιτρέπεται να παραμείνει σ’ αυτή την κατάσταση, σαν δικαιολογία ώστε να δοθεί σε ιδιώτη. Χρειάζεται επισκευή που ο Δήμος Λευκάδας άνετα μπορεί μονός του να την αναλάβει.

Πως;
το ΔΛΤ επισκευάζει το περίπτερο ως έχει αφήνοντας την παραλία στους λουόμενους και πάλι ως έχει.
Απαραίτητα: Πρώτα θέληση και κατόπιν χρήματα.

Χρήματα:
Το ΔΛΤ διαχειρίζεται  περιοχή με μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις τουριστικών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα. Είναι ή θα έπρεπε να είναι και από τα πλουσιότερα της χώρας. (Λιμενικά Τέλη, Μαρίνα, κ.λ.). Μαζί με την επιλογή ενός προγράμματος χρηματοδότησης μπορεί μόνο του να αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Είναι απόλυτα δυνατό. Βλέπε Διοικητήριο.
Αυτό ασφαλώς προϋποθέτει θέληση και όχι κάποιες άγνωστες σκοπιμότητες.

Εναλλακτική λύση:

Ισοπέδωση και παραχώρηση στις ερχόμενες πιο ευαισθητοποιημένες γενιές να διαχειριστούν την μοναδική αυτή μεριά της Λευκάδας.

Τελειώνοντας, σας παρακαλώ, όπως δείτε την λέξη «αξιοποίηση» με όλες τις μορφές και παρενέργειες και αφουγκραστείτε προσεκτικά αυτούς που σας έδωσαν την θέση αυτή, που τώρα έχετε.

Θωμάς Στραγαλινός
Διπλωματούχος Μηχανολόγος – οικονομολόγος

ΥΓ: Και αν δεν μπορείτε να κάνετε πίσω, πληρώστε για να ξεμπλέξουμε! Στη ζωή πληρώνουμε για τα λάθη μας. Καλύτερα θα ανεχτεί ο κόσμος την πληρωμή του λάθους σας παρά το χάσιμο της περιοχής.

Προηγουμενο αρθρο
Πέθανε στα 96 η Ειρήνη Παπά. Η Ελληνίδα θεά που κατέκτησε το παγκόσμιο σινεμά
Επομενο αρθρο
Αγρίνιο: Νεκρός εντοπίστηκε 64χρονος σε πισίνα καταστήματος

1 Σχόλιο

  1. ΙΩΝΑΣ
    23 Σεπτεμβρίου 2022 at 11:38 — Απάντηση

    Ειδηση!!! Στη Λευκαδα έρχεται ομάδα ψυχιάτρων ειδικών στη ΝΕΚΡΟΦΙΛΙΑ. Έμαθαν για την λατρεία κάποιων στο ΝΕΚΡΟ Περίπτερο κλπ και έβγαλαν το συμπέρασμα πως έχει πολύ ψωμί εδω!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.