HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροσάραξη φορτηγού πλοίου στη Βασιλική Λευκάδας

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Βασιλική Λευκάδας

Καλά στην υγεία τους είναι τα οκτώ μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου με σημαία Μολδαβίας, που προσάραξε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλική Λευκάδας, χωρίς να αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων.

Στο σημείο για λόγους ασφαλείας βρίσκεται ένα πλωτό του λιμενικού, ενώ στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός και πνέουν άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ.

Το πλοίο που είναι φορτωμένο με πέτρα, είχε αναχωρήσει από την Ιτέα με προορισμό τη Βαλέτα και τα μέλη του πληρώματος είναι όλοι Αλβανοί υπήκοοι.

Ήδη από χτες 25/1, ξεκίνησαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα προσπάθειες να «ξεκολλήσουν» το πλοίο από τα αβαθή νερά του κόλπου της Βασιλικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ότι το Φ/Γ πλοίο ”VELA I” σημαίας Μολδαβίας, προσάραξε σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής ν. Λευκάδας, με οκτώ (08)  αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ για προληπτικούς λόγους ποντίστηκε πλωτό φράγμα, τέθηκαν σε ετοιμότητα μέσα και αρμόδιοι φορείς και παράλληλα ειδοποιήθηκε καταδυτικό συνεργείο, το οποίο μετέβη άμεσα στο σημείο. 

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”VELA I” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανατέθηκαν σε Ρ/Κ πλοίο οι εργασίες αποκόλλησής του, με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προηγουμενο αρθρο
Βασίλειος Φραγκούλης ένας πρωτοπόρος οραματιστής
Επομενο αρθρο
Δυτικές παραλίες της Λευκάδας: Αβάλι, Θεοτόκος, Γάιδαρος [φωτό + βίντεο]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.