HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠ.Ε. Λευκάδας: Το αποκορύφωμα της παραπλάνησης ή πράσινα λιμάνια και πράσινα άλογα

Π.Ε. Λευκάδας: Το αποκορύφωμα της παραπλάνησης ή πράσινα λιμάνια και πράσινα άλογα

Πράσινα λιμάνια και πράσινα άλογα από τον Αντιπεριφερειάρχη

Επαναλειτουργεί από προχθές η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βασιλικής – Φισκάρδου σε ράμπα που κτίστηκε στο μόλο που προορίζονταν για την Μαρίνα. Ενώ από την πλευρά των κατοίκων εγείρονται αντιδράσεις για την στατικότατα της ράμπας,  για την αχρήστευση του έργου της Μαρίνας αλλά και την υποβάθμιση του οικισμού, η Περιφέρεια σήμερα έσπασε κάθε ρεκόρ παραπληροφόρησης.

Γνωστή η τακτική της για κάθε έργο να προβαίνει σε 10 ανακοινώσεις πριν καν ολοκληρωθούν οι μελέτες. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε μορφή προπαγάνδας.  Μας ανακοινώνει πως  με 190.000 ευρώ, θα κάνει μελέτες για νέο λιμάνι στη Βασιλική  και μάλιστα πράσινο!  Τώρα το θυμήθηκε, τι έκανε τα τρία προηγούμενα χρόνια για το νέο λιμάνι; Είναι γνωστό πόσο καθυστερούν τα έργα στον τόπο μας. Είναι γνωστό πως η Μαρίνα ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και ακόμα καρκινοβατεί.

 Αν τα πράσινα λιμάνια, ειδικά αυτή την εποχή, δεν είναι κοροϊδία  και στάχτη στα μάτια των κατοίκων για να κάμψει τις αντιδράσεις τους, τότε τι είναι;  

 Είναι γνωστό πως το νέο λιμάνι  έκτος από μια δεκαετία χρειάζεται και νέα οδική σύνδεση με παρακάμψεις όλων των οικισμών για να γίνει πράσινο, που σημαίνει άλλα τόσα χρόνια.

Με την γνωστή κουτοπόνηρη τακτική για τα κρουαζερορόπλοια μας έστειλε και μια ξένη -ψεύτικη εικόνα (τυράκι), για να παραπληροφορήσει όσους δεν γνωρίζουν το θέμα.

Γιατί δεν στέλνει σε φωτογραφία την ράμπα  έκτρωμα που κατασκεύασε, φορτώνοντας με τόνους μπετόν έναν τουριστικό οικισμό;

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Παραδόθηκε προς χρήση η Ράμπα της Βασιλικής – Υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ του Υπουργείο Ναυτιλίας η ωρίμανση της κατασκευής νέου λιμανιού στη Νότια Λευκάδα 

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του έργου «Συντήρηση Λιμενικής Εγκατάστασης, Αποκατάστασης Λειτουργικών Βαθών, Λειτουργική Αναβάθμιση Προβλήτα Ε/Ο Σκαφών στο Λιμένα Βασιλικής Λευκάδας», όπου πρόσφατα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) επαναλειτούργησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βασιλική – Φισκάρδο, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας υπέβαλλε Τεχνικό Δελτίο στο ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, για την ωρίμανση του έργου «Κατασκευή Επιβατικού Λιμένα Νοτίου Λευκάδας», με προϋπολογισμό μελετών 190.000 ευρώ,.

«Υλοποιήσαμε το σημαντικό έργο της Ράμπας της Βασιλικής, ύψους 460.000 ευρώ, όμως δεν μένουμε σε αυτό. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, υποβάλλαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τεχνικό δελτίο για την εκπόνηση, μέσω ΕΣΠΑ, των μελετών ωρίμανσης για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ‘πράσινου’ λιμανιού. Το νησί μας στερείται ενός σύγχρονου λιμένα και υποδομών κρουαζιέρας, και με την πρόταση μας επιδιώκουμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές απαιτήσεις.

Μάλιστα, υπάρχει ένα σημαντικό υπόβαθρο για την γρήγορη ωρίμανση του έργου, αφού διαθέτουμε, εκτός των σχετικών προμελετών, και πλήρη οδική μελέτη σύνδεσης του νέου λιμένα με το επαρχιακό δίκτυο. Συνεπώς, ο ορίζοντας να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης, είναι εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Στόχος είναι η εξασφάλιση της ακτοπλοϊκής διασυνδεσιμότητας μεταξύ των μεγάλων νησιών του Ιονίου και η δυνατότητα υποδοχής επιβατηγών πλοίων κλειστού τύπου και κρουαζιερόπλοιων στη Λευκάδα. Έτσι, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και η καίρια ενίσχυση της βιώσιμης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Λευκάδας με έμφαση στον τουρισμό. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και η Λευκάδα πρέπει να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία της, προστατεύοντας συγχρόνως τον φυσικό της πλούτο» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.
Η κατασκευή του νέου λιμανιού αποτελεί υλοποίηση του εγκεκριμένου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών και, παράλληλα, συνιστά βασικό αναπτυξιακό στόχο της Λευκάδας εδώ και πολλά χρόνια, με σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος κλπ.).

Προηγουμενο αρθρο
Χιλιάδες προϊόντα - «μαϊμούδες» κατάσχεσε η ΔΙΜΕΑ στη Λευκάδα - Επιβλήθηκαν πρόστιμα
Επομενο αρθρο
Ερώτηση βουλευτή για τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Επαρχιακή Οδό Λευκάδας – Απόλπαινας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.